Solliciteer

Sportkunde is ontzettend breed. Je bent een breed opgeleide sportprofessional. In heel Nederland groeit de behoefte aan specialisten die een brede kijk hebben op zowel sport als gezondheid. Kinderen spelen minder buiten, overgewicht en obesitas nemen toe en we hebben steeds meer ouderen. Kortom: heel veel mogelijkheden voor jou om mensen in beweging te krijgen. Dit zijn de beroepen waar je na je studie in kunt gaan werken:

1. Sportmanager
Word jij blij van managen en coördineren? Een sportmanager is de verbindende schakel tussen breedtesport, topsport en bedrijven. Je werkt daarin samen met bedrijven, vrijwilligers, private aanbieders, sportorganisaties en het onderwijs. Continu ben je op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en ideeën. Enkele organisaties waar je kunt werken zijn sportbonden, commerciële sportaanbieders en gemeenten.

2.Buurtsportcoach
Wil jij wijkgericht werken en mensen letterlijk in beweging zetten? Als buurtsportcoach zorg je letterlijk dat sport- en beweegactiviteiten worden georganiseerd in de wijk. Je kunt ook een meer coördinerende rol hebben en samenwerken tussen organisaties, zoals welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg en onderwijs om aanbod in de wijk te creëren. Je kunt gaan werken bij gemeenten, welzijnsorganisaties en sportverenigingen.

3. Ondernemer
Heb jij een nieuw concept om nog meer Nederlanders aan het bewegen te krijgen? Begin dan je eigen onderneming. Als ondernemer kun je nieuwe producten en diensten ontwikkelen en in de markt zetten. Dit kun je doen voor jezelf, maar je kunt ook bij bestaande recreatie- en outdoor ondernemingen of commerciële sportaanbieders aan de slag.

4. Gezondheidsmanager
We willen allemaal opgroeien en leven in een gezonde omgeving. Spreekt dit je aan en wil je hieraan meewerken? Als gezondheidsmanager ben je bezig met het ontwerpen of inrichten van een gezonde leefomgeving. Organisaties waar je kunt gaan werken zijn bijvoorbeeld milieudiensten, GGD, arbodiensten en verzekeraars.

5.Leefstijlcoach
Sinds dit jaar kan een huisarts iemand doorverwijzen naar een leefstijlcoach voor een gecombineerde leefstijlinterventie. Als leefstijlcoach kun jij deze cliënten begeleiden bij het nemen van de regie over hun gezondheid en welzijn. Door motivational interviewing en effectieve beweegprogramma’s kun je blijvend gezond gedrag verankeren. Je kunt gaan werken bij fysiotherapiepraktijken, gezondheidscentra en gemeenten die gecombineerde leefstijlinterventies aanbieden.

Sportmanager, buurtsportcoach, ondernemer, gezondheidsmanager en leefstijlcoach zijn compleet verschillende beroepen. De opleiding sportkunde wordt in heel het land gegeven. Wil jij weten welke onderwijsinstelling bij jou in de buurt te vinden is? SportNetwerk heeft enkele onderwijsinstellingen alvast voor je op een rijtje gezet.

Noord-Nederland

Oost-Nederland

Zuid-Nederland

West-Nederland