Solliciteer

Voormalig topatleet Cédric Van Branteghem is vanaf 1 september aan de slag bij sportmarketingbureau Golazo sports. Hij zal verantwoordelijk zijn voor Sales en Business Development en wordt ook Assistant Meeting Director van de AG Insurance Memorial Van Damme.

In de jaren 2000 was Van Branteghem lange tijd Belgiës beste 400m-loper. Hij verbeterde in 2003 na 27 jaar het Belgisch record op die afstand (op de Memorial nota bene) en was erbij op de Olympische Spelen in 2004 en 2008, met als olympisch hoogtepunt een vijfde plaats in de estafette. Die estafetteploeg – waar Van Branteghem de ervaren man was naast de jonge Borlées – leverde hem ook nog zilver op het WK indoor in 2010 op en brons op het EK in datzelfde jaar. Zijn laatste wedstrijd liep hij op de Memorial eind augustus 2010.

Cédric zal bij Golazo binnen de salesafdeling mee verantwoordelijk zijn voor de commerciële ontwikkeling en de verdere uitbouw van het bedrijf. Daarnaast wordt hij Assistant Meeting Director van de AG Insurance Memorial Van Damme. Hij zal er zich samen met Wilfried Meert en de Golazo equipe over het sportieve programma buigen en zich bezighouden met de commerciële ontplooiing. Hij zal ook de 40ste verjaardag van de meeting mee voorbereiden.

“De vijf jaar sales- en marketingervaring die ik al op deed in ons familiebedrijf smaakte naar meer”, zegt Van Branteghem. “Ik ben heel enthousiast om terug in de sportwereld te staan en er mijn passie voor sport en business te kunnen combineren. Het voelt echt als mijn eerste dag in de grote school.”

Bob Verbeeck, CEO van Golazo sports: “Cédric is uiteraard geen onbekende voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijk rol kan vervullen in het realiseren van onze missie: iedereen aan het sporten en bewegen krijgen. Het is ook fijn om als bedrijf de traditie te kunnen voortzetten dat voormalige topatleten hier nu aan de slag zijn.”