Solliciteer

Op 4 januari vertrekt een delegatie van de Executive MBA Sport Management naar de Beijing Sport University (BSU) om een Holland Week te organiseren. In maart 2014 tekende Philip Wagner van de Wagner Group, gevestigd aan de Hoge der A in Groningen, een samenwerkingsovereenkomst met de BSU. Twee keer is er een delegatie uit Beijing te gast geweest in Nederland. De Wagner Group heeft hen geïntroduceerd bij de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, Healthy Ageing Network, Sportstad Heerenveen, de KNVB, de KNSB en NOC-NSF. De stad Groningen heeft als fietsstad een onuitwisbare indruk achter gelaten.

De BSU is erg geïnteresseerd in talenontwikkelingsprogramma’s, de top 10 ambitie van NOC-NSF en in het bijzonder in de talent- en organisatieontwikkeling op het gebied van schaatsen en voetbal. Dit met het oog op de organisatie van de Winterspelen 2022 in Beijing en de ultieme droom om het WK voetbal in China te organiseren.

Vier docenten van de Wagner Group verzorgen daar gastcolleges: prof. mr. Marjan Olfers over sportevents en sportrecht, prof dr. Nico Delleman over sportinnovatie, prof. drs. Philip Wagner over global economy, leiderschap en ondernemerschap in de sport- en beweegsector en Sander Claassen MBA over de organisatie van het voetbal in Nederland.

Verder is de BSU geïnteresseerd in de wijze waarop de Wagner Group sinds 25 jaar executive onderwijs inricht en uitvoert. De thema’s ‘Een Leven Lang Leren’ en ‘Flexibilisering’ worden met de bestuurders en docenten van deze universiteit besproken.