Solliciteer

Rick van Hoeven heeft na zijn vertrek bij de Houston Dutch Lions een nieuwe club gevonden in de lagere regionen van het Spaanse voetbal. De middenvelder zal echter naast het spelen voor het Catalaanse C.F. Barceloneta ook stage lopen in de jeugdopleiding van de Spaanse topclub Barcelona.

“Enkele weken geleden zijn de gesprekken tussen mij en Barcelona gestart. Recent heb ik vernomen dat ik stage mag lopen bij een ervaren jeugdtrainer van deze club. Dat is natuurlijk een geweldige kans voor mij. Bij de Dutch Lions was ik ook betrokken bij de voetbalschool dus ik heb ik het verleden vaker met jonge talenten gewerkt. Ik ben naar Spanje gekomen voor mijn studie, maar dit is vanzelfsprekend geweldig”, aldus Van Hoeven tegenover VoetbalPrimeur.

De Nederlander zal de komende maanden niet alleen op de trainingsvelden van Barcelona te zien zijn, maar zich voor een afstudeerscriptie ook bezighouden met zaken op managementgebied. “Ik ben bezig met mijn afstudeerproject en mag deze volbrengen bij Barcelona. Het is een project waarbij ik een uitgebreid onderzoek ga doen op managementgebied. Dan moet je denken aan onderzoek ten aanzien van de winstgevendheid van het stadion zelf en de eventuele uitbreiding daarvan.”

Na een zoektocht in zijn nieuwe woonplaats werd ook een club gevonden. Van Hoeven speelt nu zijn wedstrijden bij het in de Division Catalana uitkomende CF Barceloneta. “Ik heb er eerst stage gelopen en toen kreeg ik vrij snel te horen dat men graag verder met mij wilde. Het team staat er in de competitie niet al te best voor, maar ik ben er zeker van dat we een goed seizoen kunnen draaien.”

Van Hoeven stapte in 2011 over van Excelsior Maassluis naar de Verenigde Staten. Vervolgens kwam hij uit voor het Nederlands getinte Dayton Dutch Lions, de Houston Dutch Lions en in het team voor spelers onder de 23 bij Houston Dynamo.