Solliciteer

Op 4 februari 2018 wordt in Minneapolis (Minnesota, USA) de Super Bowl gespeeld; één van de grootste sportevenementen ter wereld. Minnesota State University Mankato (MSU Mankato), onderwijspartner van HAN Sport en Bewegen, is door de Minnesota Super Bowl 52 Organizing Committee (OC) gevraagd, middels docenten en studenten, bij te dragen aan diverse vrijwilligersdiensten, activiteiten en evenementen in de aanloop naar en rondom de NFL Super Bowl 2018. Zes studenten en twee docenten van HAN Sport en Bewegen gaan daar ook bij ondersteunen!

Vanuit de samenwerking en jaarlijkse uitwisseling met de HAN, heeft de MSU opleiding Sportmanagement het expertiseteam Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) van de HAN gevraagd om hun hierbij te ondersteunen en ook lessen te verzorgen op de MSU University. Een geweldige kans voor een internationale leeromgeving en het opdoen van werkervaring in de sport in het buitenland voor zowel de  studenten als docenten.

De zes studenten en twee docenten zijn inmiddels officieel gescreend door de Minnesota Super Bowl 52 Organizing Committee en vertrekken op zaterdag 20 januari naar Minneapolis. De eerste week staat vooral in het teken van kennisuitwisseling, masterclasses, bedrijfsbezoeken en het volgen van colleges samen met de Amerikaanse studenten en experts uit het Sport Management industry panel. De tweede week staat vooral in het teken van werken en bijdragen bij de evenementen rondom de Super Bowl. Het team ondersteunt dan, samen met de Amerikaanse studenten, bij de verschillende side-events in Minneapolis voorafgaand aan de wedstrijd. Een unieke kans voor studenten en docenten voor het ontwikkelen van sportmanagement- en sportmarketingvaardigheden en opdoen van eventmanagement ervaring in een internationale werksetting.

De komende weken volg je via dit weblog en via onze social media kanalen (Facebook en Instagram) de avonturen van de studenten en docenten in Minnesota en zullen zij zich ook voorstellen.