Solliciteer

Hoe motiveer ik mijn spelers om alles uit de training te halen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn sporter op spannende momenten scherp blijft? Hoe zorg ik ervoor dat mijn sporter gelooft dat hij of zij het kan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn team niet uit elkaar valt als het spannend wordt?

Topsport of breedtesport, dit zijn typische vragen die trainers en coaches hebben in de begeleiding van sporters. Waar fysieke, technische en tactische vaardigheden veelvuldig getraind worden, is er vaak minder tijd en ruimte voor mentale training. En dat terwijl de mentale factor juist erg belangrijk is voor het leren en presteren van sporters. Trainers en coaches kunnen zelf principes van mentale training toepassen om hun sporters mentaal sterker te maken. Wil je weten hoe?

HAN SENECA organiseert twee cursussen op dit gebied. In de Basiscursus Sportpsychologie en Mentale Training komen de belangrijkste onderwerpen uit de sportpsychologie en diverse mentale vaardigheden aan bod. In de Verdiepingscursus Sportpsychologie en Mentale Training wordt een aantal van deze onderwerpen uitgediept, en gaan de cursisten onder supervisie in hun eigen praktijk aan de slag met het trainen van mentale vaardigheden van sporters.

De basiscursus loopt momenteel, de volgende basiscursus staat gepland voor najaar 2014. De verdiepingscursus gaat in april 2014 van start. Voor meer informatie, klik op onderstaande links:

http://www.han.nl/opleidingen/cursus/sportpsychologie/

http://www.han.nl/opleidingen/training/verdieping-sportpsychologie-en-mentale-training/