Solliciteer

Meld je nu aan voor één of meerdere onderdelen op 2 oktober: https://bebcom.wufoo.com/forms/rl0f0hs0fv4swq/

Donderdag 2 oktober viert de opleiding CE: SportMarketing & Management van de Hogeschool Rotterdam het 10-jarig bestaan.

De dag heeft als thema ‘10 jaar jong!’. We blikken wat terug maar vooral vooruit! Hoe ziet, bijvoorbeeld, de aanstormende generatie er uit? Wat drijft hen? Wat betekent dit voor hun arbeidsethos? Welke vaardigheden hebben ze? En: hoe kunnen wij ons onderwijsaanbod op hun eigenschappen en kenmerken aanpassen?

Programma

We starten om 14:00 uur het programma met een masterclass van The Iceman Wim Hof, gepresenteerd door het Rotterdamse cabaret duo Roel en Peter van het ‘Rope Theater’.
Aansluitend is er een paneldiscussie en kun je deelnemen aan diverse workshops die aansluiten op het thema ‘10 jaar jong!’, met onderwerpen zoals:

– Nieuwe Generaties en breinleren door Kees Vreugdenhil.

– Crowdfunding 3.0: geen donateurs maar ambassadeurs door Maarten Hermans.

– Homo Disruptus, een zeldzaam wezen door Hans Koeleman.

Daarnaast worden er ook diverse clinics in het stadion van Excelsior aangeboden:

1. Bossabal

Ooit de energieke bewegingen van capoeira willen ervaren, of hou je meer van beachvolleybal? Ben je een fanatiek voetballer of zie je jezelf liever terug op de dansvloer? Bossaball combineert het beste van al deze factoren in een spectaculaire sport die je gezien en ervaren moet hebben om het te geloven!

Bossaball is een spel tussen twee teams. Het combineert de elementen van volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Het speciaal ontworpen opblaasbare speelveld heeft aan beide zijden van het net een trampoline. Bossaball is een spectaculaire attractie die door haar opvallende verschijning altijd en overal de aandacht weet te trekken.Gelukkig kunnen er voldoende toeschouwers in het Excelsior stadion. Bekijk het volgende filmpje om een indruk te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=CFB_RCewa3s

2. BubbelBal

Bij BubbelBal kun je een partij Bubble Football spelen. Bij BubbelBal krijg je een grote met lucht gevulde plastic bal om je heen die als stootkussen dient. Aangezien je je armen niet kunt gebruiken bij het vallen, zal dit worden opgevangen door de opgeblazen BubbelBal. Bij BubbelBal gaat het niet om de prestaties, maar om het plezier dat je met elkaar beleeft. Met de BubbelBallen kun je een partijtje BubbelVoetbal spelen, maar je kan ook over de kop rollen of tegen elkaar op botsen. Naast voetbal zijn er diverse spelvarianten mogelijk.

Door de grote plastic bal, die je draagt tijdens BubbelBal, kan je op de grond rollen en tollen. Als je omver wordt geduwd maak je een zachte landing. Door de vele botsingen die je onderling maakt staat BubbelBal garant voor spektakel, hilarische momenten en vele lachende gezichten. Op de SMM-borrel kan je elkaar de sterke verhalen vertellen. Bekijk het volgende filmpje om een indruk te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=QUMx0urwVRo

3. Rugby Sevens

Rugby Sevens is een variant van Rugby Union die wordt gespeeld met 7 spelers per team, met helften van 7 minuten lang en op een geheel rugbyveld. Bij een gelijkspel is er de mogelijkheid op een verlenging en in finalerondes zijn er uitzonderingen waar er 10 minuten per helft gespeeld wordt. In vergelijking met het reguliere rugby union is deze sport voornamelijk op snelheid en wendbaarheid gebaseerd, daarom wordt deze meestal gespeeld door mensen die in het reguliere rugby uitkomen als “backs”. In de traditionele rugbylanden zijn echter spelers die zich specifiek op sevens hebben toegelegd.

De regels van Rugby Sevens zijn identiek aan Rugby Union XV’s. Enkel wordt de Kick Off na een try genomen door het team dat de try gescoord heeft en bestaat de scrum uit 3 spelers per ploeg. In spelbeeld verschilt de sport wel veel met het origineel. Er komen nooit mauls voor, weinig rucks. Er wordt zeer weinig gekickt zowel voor territorium, als voor punten.Daarom is sevens ook geschikt voor de viering van het 10-jarig bestaan van SMM. Bekijk het volgende filmpje om een indruk te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=1TTkrPSUtdo

4. Lacrosse  

Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (men’s lacrosse), 12 spelers (women’s lacrosse) of 6 spelers (box lacrosse). Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. De lacrossebal is een harde rubberen bal met een gewicht tussen de 142 en 149 gram, en is in grootte vergelijkbaar met een tennisbal. De sport is een mengeling van basketbal, american football, hurling, ijshockey en hockey.

Lacrosse is een grote sport in Canada en de Verenigde Staten. De sport is de nationale zomersport van Canada, naast de nationale wintersport ijshockey. Het neemt toe in populariteit in de VS, waar het de snelst groeiende sport op high schools en op NCAA College niveau is[1]. Inmiddels spelen ongeveer 430.000 mannen lacrosse in de VS. In Nederland wordt, bij gebrek aan lacrossevelden, de sport gespeeld op gras of kunstgras. Er zijn 4 vormen van lacrosse: men’s field lacrosse, women’s field lacrosse, men’s box lacrosse en mixed lacrosse. De laatste twee varianten worden in België en Nederland nog niet noemenswaardig beoefend.

Lacrosse stond twee keer op het programma tijdens Olympische Spelen; in 1904 in St. Louis en vier jaar later in Londen. Daarnaast was het nog drie keer een demonstratiesport tijdens de Spelen, waaronder in 1928 in Amsterdam.Het wordt tijd dat la crosse weer Olympisch wordt kom daarom naar de clinic en misschien kom jij wel in het Olympich team. Bekijk het volgende filmpje om een indruk te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=99meSuGXjoc

We sluiten de dag natuurlijk af met een borrel, buffet en een feest.

Kom je ook?

Het 10-jarig bestaan van CE: SportMarketing & Management geeft je de gelegenheid om samen met het hele team, organisaties in de sport, onderwijspartners en alumni terug te blikken op succesvolle jaren. Daarnaast kijken we graag uit naar een mooie sportieve en betekenisvolle toekomst waarin we onze partnerships verder willen uitbouwen. 

Volg de laatste ontwikkelingen rondom deze spectaculaire dag
Op twitter: @smm10jaarjong
Op facebook: facebook.com/smm10jaarjong 

Tot 2 oktober 2014!