Gewichtsconsulent

Overgewicht is een groeiend maatschappelijk probleem. Veel mensen zijn te zwaar, wat de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Geen wonder dat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de gewichtsconsulent.

Met de opleiding Gewichtsconsulent van de LOI leer je niet alleen alles over het begeleiden, motiveren en voorlichten van cliënten, maar doe je ook uitgebreide kennis op van voedingsleer. Zo is er onder andere aandacht voor eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en water en voedingsvezels. Maar dat is niet alles. Want ook het opzetten van een eigen praktijk komt uitgebreid aan bod. Kortom, een zeer brede cursus waarin voedingsleer, coachingsvaardigheden én praktijkvoering centraal staan.

Gratis eettabel, meetlint en huidplooimeter

Bij de cursus Gewichtsconsulent ontvang je gratis de eettabel van het Voedingscentrum. De eettabel biedt handige en nuttige informatie over ruim 1600 verschillende voedingsmiddelen. Naast de eettabel, ontvang je ook een meetlint waarmee je de omvang kunt meten, en een huidplooimeter voor het meten van vetpercentages.

Geaccrediteerd door de BGN

De LOI heeft de kwaliteit van haar opleidingen hoog in het vaandel staan. De LOI is de eerste afstandsopleider waarvan de opleiding Gewichtsconsulent is geaccrediteerd door de BGN. Hét bewijs dat deze opleiding voldoet aan álle kwaliteitseisen én perfect aansluit op de praktijk! Indien je hebt deelgenomen aan de praktijkdag en het examen succesvol hebt afgerond, kun je je na afloop van de cursus aansluiten bij de BGN.

Liever klassikaal studeren?

Deze opleiding is ook als klassikale opleiding te volgen. Je volgt dan iedere 2-3 weken een interactieve bijeenkomst en studeert in de tussenliggende weken thuis met begeleiding via internet. Lees alles over deze opleiding in de klassikale variant.

Daarom volg je deze cursus bij de LOI

  • Inclusief gratis praktijkdag coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken!
  • Zeer brede cursus over gewicht en voeding: inclusief module voedingsleer en praktijkvoering.
  • Examen doen waar en wanneer het jou uitkomt.
  • Inclusief online hoorcolleges.
  • De perfecte voorbereiding op je eigen praktijk.
  • Getoetst én erkend door de BGN.
  • Aanmelding bij beroepsvereniging.
  • Geen specifieke vooropleiding vereist.
  • Inclusief eettabel, meetlint en huidplooimeter.