Fitnesstrainer B

De fitnessbranche heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een professionele en dynamische bedrijfstak. Een snelgroeiende bedrijfstak, die aan vele tienduizenden managers, fysiotherapeuten, trainers, beweegadviseurs en personal trainers werk biedt. Het vak van fitnesstrainer is meegegroeid met de branche. Een gediplomeerde fitnesstrainer is een professional met volop carrièrekansen.

De Fitnesstrainer B opleiding is bedoelt voor mensen die na het behalen van een Fitnesstrainer A diploma zich verder willen verdiepen en ontwikkelen op het gebied van één op één begeleiding. Deze opleiding geldt als de basisopleiding tot personal trainer en richt zich op het persoonlijk begeleiden van klanten met specifieke doelstellingen en het begeleiden van (wedstrijd)sporters.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn het lesgeven in een één op één situatie, functioneel trainen, het ideale afslankprogramma, testen en meten in de praktijk, het interpreteren van testresultaten, het opstellen van een (sport)specifiek trainingsplan, biomechanica, trainingsleer, inspanningsfysiologie, periodiseren en sportgezondheid en verzorging.

Speciaal voor mensen met voldoende kennis en ervaring in de fitness heeft Fit-NL een verkorte Fitness B opleiding ontwikkeld. Deze opleiding wordt gegeven door erkende docenten met jarenlange (praktijk)ervaring in het geven van fitnessopleidingen. Veel instructeurs met een Fitness A diploma zoeken naar verdieping in hun vak maar willen hier niet een volledig jaar mee bezig zijn. Via de verkorte Fitness B opleiding is het toch mogelijk om binnen een afzienbare tijd en tegen een redelijk bedrag de juiste verdieping te zoeken en hiervoor een erkend diploma te behalen. Het behalen van een extra erkend fitnessdiploma is belangrijk omdat fitnessbedrijven vaak alleen nog maar gediplomeerd personeel aannemen, de klant begeleiding wil van een erkende personal trainer, je met een diploma makkelijker kunt doorstromen naar vervolgopleidingen en voor een gediplomeerd personal trainer de verdiensten beter zijn.

U volgt de opleiding met mensen met ongeveer hetzelfde instapniveau waardoor het tempo hoger ligt en de stof efficiënt kan worden aangeboden. Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen worden er maximaal 22 deelnemers per opleiding toegelaten. Toelating gebeurt op datum van inschrijving. Tijdig inschrijven wordt daarom sterk aangeraden.

 

Algemene opleidingsgegevens

Doelgroep: Fitnessinstructeurs of trainers die personal trainer willen worden en/of verdieping zoeken in het persoonlijk begeleiden van klanten en sporters.
Toelating: In het bezit van een Fitnesstrainer A diploma. Voldoende niveau en kennis om de verkorteopleiding te volgen.
Omvang 10 Bijeenkomsten.
Elke voorjaar (februari) en najaar (september) start er een opleiding.
Zelfstudie +/- 6 uur per week
Stage: Indien al werkend in de fitnessbranche: geen. Anders +/- 80 uur.
Toetsing: Theorie-, praktijktoets en portfolio/eindgesprek.
Opleidingskosten:

 

€ 899,- (incl. opleidingsinformatie, leermiddelen en examenkosten).
Exclusief € 14,95 inschrijfkosten.
Betalen in twee termijnen is mogelijk.
Leslocatie: Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
Diplomering: Fit!vak diploma, erkend door ministerie van V.W.S.
Aanvang: Najaar 2014 Haarlem: 19 november 2014 (lesdag: woensdag 18:30 - 21:00 u)
Najaar 2014 Rotterdam:
Minimaal 10, maximaal 22 deelnemers per opleiding.
Looptijd: +/- 6 maanden