Sports and Performance Coaching

Sports and Performance Coaching is een praktische hbo-module, waarbij mentale technieken uit de topsport worden aangeleerd. Deze module is geschikt voor sporters, trainers, coaches of personen en organisaties die geïnteresseerd zijn in sportpsychologie en/of streven naar een betere prestatie.

 

Inhoud

De module Sports and Performance Coaching bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur. Deze worden begeleid door een sportpsycholoog en een docent Toegepaste Psychologie. De module start met een introductie in de sportpsychologie en je leert methoden om mentale ontwikkeling in kaart te brengen. Iedere week leer je met behulp van oefeningen en opdrachten mentale technieken te beheersen. Deze kun je direct toepassen in je persoonlijke situatie of binnen je organisatie, voor jezelf of een ander (bijvoorbeeld degene die je traint/coacht). De volgende mentale technieken worden behandeld:

  • Doelen stellen
  • Relaxatie en Energizing
  • Positieve zelfspraak
  • Visualisatie

Voor wie?

Sports and Performance Coaching is bedoeld voor zowel sporters als trainers en coaches verbonden aan (top)sportverenigingen. De module is ook geschikt voor bedrijven, organisaties of personen waarbij het leveren van een prestatie een belangrijke rol speelt. Maatwerk is mogelijk. Bij maatwerk wordt in overleg gekeken hoe deze module zo optimaal mogelijk kan worden ingezet binnen je organisatie en specifieke situatie. Wij kunnen deze module incompany verzorgen. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen viazakelijkhrmenp@fontys.nl.