Personal Trainer Pakket

Personal Trainer Pakket, Personal Training van A tot Z.

De populariteit van een baan als Personal Trainer groeit enorm. Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding waarbij ze na afloop een één-op-één-training kunnen geven. Het Personal Trainer Pakket is uitermate geschikt als jij als Personal Trainer aan de slag wilt. De AALO opleidingen Fitness Trainer (Level 1), Fitness Trainer (Level 2), Fitness Master (Level 3) en Personal Trainer (Level 4) maken allemaal onderdeel uit van dit pakket.

Inhoud van het Personal Trainer Pakket

Het uitgebreide Personal Trainer Pakket bestaat uit 24 lesdagen waarin je wordt opgeleid tot personal trainer met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je doet voor alle (afzonderlijke) opleidingen een AALO theorie- en praktijkexamen en na afloop kun je direct aan de slag als personal trainer. Binnen een bestaande sportclub of bijvoorbeeld als freelance personal trainer.

Fitness Trainer (Level 1)

Tijdens de opleiding Fitness Trainer (Level 1) leer je de belangrijkste basiskennis over fysiologie, trainingskunde en de anatomie van het menselijk lichaam. Ook is er aandacht voor communicatie en dienstverlening richting je klanten. Tijdens de vijf opleidingsdagen ga je praktijkgericht dieper op deze onderwerpen in.

Fitness Trainer (Level 2)

Tijdens de AALO opleiding Fitness Trainer (Level 2) ga je dieper in op de kennis van het menselijk lichaam. Je leert vanuit de theorie de praktijk te onderbouwen: welke trainingsvorm is het beste voor jouw klant. Tijdens deze opleiding vermeerdert je kennis zienderogen, waarmee ook het niveau van je trainingen stijgt!

Fitness Master (Level 3)

De Fitness Master (Level 3) opleiding is het vervolg op de Fitness Trainer Level 2. Je verbreedt tijdens deze opleiding je kennis met betrekking tot het lesgeven aan verschillende doelgroepen. Je leert lessen af te stemmen op jongeren, zwangere vrouwen of mensen met obesitas.

Personal Trainer (Level 4)

De AALO opleiding Personal Trainer is de laatste opleiding binnen het Personal Trainer pakket. Tijdens deze opleiding leer je trainingen af te stemmen op een individu. Samen met je klant probeer je zijn of haar doel te bereiken door gerichte trainingen te geven. Je gaat voor goud en probeert je klant te motiveren om zo de doelstellingen te bereiken.