Gewichtsconsulent - begeleiding van kinderen

Overgewicht bij kinderen krijgt steeds meer aandacht. Logisch, want steeds meer kinderen kampen met dit probleem en vanaf een steeds jongere leeftijd. Anderzijds ontwikkelen ook steeds meer kinderen, met name meisjes, een ongezond eetpatroon dat gericht is op gewichtsverlies.

De nieuwe opleiding Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen is een must als je je in je werk wilt inzetten om deze problemen aan te pakken. Met deze speciale richting in het vak gewichtsconsulent begeleid je uitsluitend gezonde kinderen met licht overgewicht (of ondergewicht). Je hebt een behoorlijke dosis vakkennis voor nodig van voeding, bewegen en de psychologische factoren die daarmee samenhangen.

De LOI-opleiding Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen leert het je allemaal. Theoretisch en praktisch. Je leert niet alleen over voeding, maar ook over het opzetten van een eigen praktijk. Een unieke opleiding dus, als je werk wilt maken van je interesse in voeding en psychologie.

Geaccrediteerd door de BGN

De opleiding Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen is als specialisatie geaccrediteerd door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Hét bewijs dat jouw opleiding voldoet aan álle kwaliteitseisen én perfect aansluit op de praktijk! Meer over de BGN en haar doelstellingen vind je op de site www.gewichtsconsulenten.nl.

Let op! Je kunt lid worden van de BGN als je minimaal het diploma Gewichtsconsulent in je bezit hebt. Heb je eerst de specialisatie gevolgd, dan moet je daarna een aantal onderdelen uit de cursus Gewichtconsulent volgen om geregistreerd te kunnen worden. Om dit te behalen kun je na de specialisatie begeleiding van kinderen de minicursus Coaching en Gesprekstechnieken volgen. Heb je dit behaald, dan kun je je inschrijven bij de BGN.

Voor wie is de opleiding Gewichtsconsulent- begeleiding van kinderen bestemd

Deze cursus Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen is geschikt voor iedereen die als gewichtsconsulent werkt of wil gaan werken en zich wil richten op het begeleiden van kinderen. Zeker als je je eigen praktijk wilt opstarten, is deze opleiding voor jou zeer geschikt.

Als gewichtsconsulent voor kinderen houd je je bezig met het opstellen van een op het kind afgestemd behandelplan, het begeleiden van groepen kinderen bij het volgen van een dieet, maar bijvoorbeeld ook met het geven van voorlichting tijdens informatieavonden.

Het werk van de gewichtsconsulent verschilt met dat van een diëtist. Deze houdt zich namelijk bezig met verschillende voedingsproblemen, niet alleen met over- of ondergewicht. Gewichtsconsulenten behandelen de niet complexe gevallen van onder- of overgewicht bij gezonde kinderen.

Je einddoel

Na afloop van de opleiding Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen kun je je beroep maken van het begeleiden van gezonde kinderen met over- of ondergewicht. Je bent helemaal klaar voor het starten van je eigen praktijk. Natuurlijk kun je ook in dienst van een instelling of organisatie gaan werken.

Ben je al werkzaam op het gebied van voeding en diëten, dan is de opleiding een waardevolle aanvulling op je werk. En als een eigen kind te kampen heeft met over- of ondergewicht dan kun je van deze opleiding eveneens veel baat hebben. De lessen vormen de ingrediënten voor een nieuwe, verantwoorde manier van eten en een juiste houding ten opzichte van voeding.

Na deze cursus:

  • heb je een grondige kennis over voeding voor kinderen opgedaan
  • ken je de oorzaken en risico’s van overgewicht bij kinderen
  • weet je alles over de verwerking van voedsel door het menselijk lichaam
  • kun je heldere voorlichting aan kinderen en hun ouders geven
  • kun je een behandelplan opstellen en uitvoeren
  • heb je alle kennis in huis om een eigen praktijk te starten.