Spoedcursus Voedingsleer

Razendsnel het Basisdiploma Voedingsleer op zak

Bewust leven en met je gezondheid bezig zijn. Dat betekent ook: weten wat je eet. Bij jouw manier van leven hoort een verantwoorde voeding. Niet te vet, niet te veel en niet te eenzijdig. Maar daarmee ben je er nog niet. Voeding moet individueel zijn afgestemd op wat een lichaam nodig heeft. Zeker wanneer dat lichaam extra aandacht vraagt, zoals bij aanstaande moeders, jonge kinderen, bejaarden, sporters of mensen met ziekten, aandoeningen of overgewicht.

Wil je in korte tijd meer te weten komen over voeding en iets met die kennis doen, dan is dit je kans. De vernieuwde spoedcursus Voedingsleer leert je razendsnel alles wat je moet weten op dit gebied. De spoedcursus is geschreven door diëtisten en helemaal aangepast aan de nieuwste inzichten!

Daarom kies je voor deze opleiding

  • Binnen 5 maanden diploma Voedingsleer op zak
  • Zeer praktijkgerichte cursus
  • Eettabel van het Voedingscentrum

Voor wie is de Spoedcursus Voedingsleer bestemd

Als je in je werk direct met voeding te maken hebt, bijvoorbeeld als voedingsassistent in een verpleeg- of ziekenhuis of als instellingskok, vormt de spoedcursus Voedingsleer een gedegen aanvulling op je vakkennis. Maar ook als “niet-professional” heb je er veel aan. Een unieke mogelijkheid om uit te vinden wat gezond eten precies is en waar je bij ieder persoon afzonderlijk rekening mee moet houden. Deze spoedcursus is geschikt voor iedereen die bereid is zo’n 16 uur per week aan de cursus te besteden.

Heb je minder tijd en wil je het rustiger aan doen met je studie? Dan is er van deze opleiding ook een gewone opleidingsvariant.

Je einddoel

In vijf maanden tijd leer je precies welke voeding in welke situatie verantwoord of zelfs noodzakelijk is. Na afloop van de spoedcursus heb je een schat aan kennis opgedaan en weet je onder meer alles over spijsvertering, stofwisseling, voedingsstoffen, voeding voor verschillende leeftijdsgroepen en behandelingen bij overgewicht. Kortom: je beschikt over bruikbare informatie over voeding die je goed in de praktijk kunt brengen!

Inhoud van de Spoedcursus Voedingsleer

Er is niets zo belangrijk als goede voeding. Voor kinderen is het de basis om goed te kunnen groeien. Voor volwassenen is gezond en gevarieerd eten essentieel om gezond te blijven en goed te functioneren. Maar wat is eigenlijk goede voeding? Genoeg groente en fruit natuurlijk, maar daarmee ben je er nog niet. Bovendien heeft iedereen andere behoeften. Het aanbod aan producten is enorm en wordt iedere dag groter. Waar moet je nu op letten? En hoe zit het met de veiligheid van voedsel?

In de cursus Spoedcursus Voedingsleer maak je kennis met alle facetten van voeding. De spoedcursus is opgebouwd uit de onderdelen: Inleiding voedingsleer, Elementaire voedingsleer, Specifieke voedingsleer en Dieetleer. Klik op een onderdeel voor meer informatie.

Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.