Gezond en fit

Dat we gezond moeten leven weten we allemaal. Maar wat is nu eigenlijk gezond? Hoe zit het met goed of slecht eten? Hoeveel sporten is verantwoord? En hoe verander je de minder gezonde gewoontes? Herken je deze vragen? Wil je gezonder leven, maar weet je niet goed hoe? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Met de cursus Gezond en fit leer je alles wat je moet weten om gezonder te kunnen leven. Je zult merken dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel komt te zitten. Meer energie, een betere conditie en een goed gevoel over de keuzes die je maakt. Ook zul je ervaren dat het met de juiste kennis veel makkelijker wordt om slechte gewoontes om te zetten in goede.

De cursus is heel praktisch van opzet. De kennis die je opdoet pas je meteen toe in je eigen leven. Je krijgt inzicht in je eigen manier van eten, leert bepalen wat voor jou ’gezond bewegen’ is en krijgt handige tips om gewoontes te veranderen.

Daarom kies je voor deze cursus

  • Zeer toegankelijk van opzet
  • Direct toepasbare cursus
  • Binnen zes maanden een gezonder en fitter leven

Voor wie is de cursus Gezond en fit bestemd

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die het belangrijk vindt om goed voor zichzelf te zorgen. Ook wie het gewoon leuk vindt om meer te leren over gezond leven, zal deze cursus zeker interessant vinden.

Je einddoel

Na het afronden van de cursus ben je in staat een fitter en gezonder leven te leiden. Je hebt inzicht in je eigen patronen en weet hoe je deze kunt veranderen als dat nodig is.

Je hebt inzicht in :

  • het menselijk lichaam, de spijsvertering en stofwisseling
  • elementaire en specifieke voedingsleer
  • gezonde voeding (bereiding, hoeveelheden, variatie)
  • je eigen manier van eten
  • mogelijkheden om je eetpatroon te doorbreken of te veranderen
  • gezond bewegen en je eigen bewegingspatroon

Inhoud van de cursus Gezond en fit

De cursus behandelt de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp voor meer informatie.

Dit krijg je thuis

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Daarnaast ontvang je een handige ringband om de lessen in op te bergen. Zo heb je meteen een handig naslagwerk om nog eens in te kijken. Alle leerstof is in het lesmateriaal opgenomen. Je hoeft dus zelf geen boeken meer aan te schaffen.

Een cursus volgen, zo werkt het

Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen.

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.