Sportmanagement

Managementopleiding waarmee je als (aankomend) sportmanager zeker scoort!

Zowel in de commerciële sport als in de verenigingssport is er vraag naar mensen die niet alleen specifieke kennis hebben van de sportbranche, maar ook kunnen organiseren, leidinggeven en verstand hebben van marketing en management. Ben jij zo iemand? Wil je je om professionele redenen verdiepen in sportmanagement en kun je niet wachten om aan de slag te gaan in een dynamische functie in een wereld die nooit stil staat? Kies dan voor de compacte en praktijkgerichte opleiding Sportmanagement van de LOI die je geheel thuis kunt volgen. Tijdens de opleiding is er niet alleen aandacht voor de organisatie van de Nederlandse sport; je ontwikkelt ook vaardigheden op het gebied van onderhandelen, presenteren, vergaderen en coaching. Ook financieel management, human resources management, verandermanagement én social media komen aan bod. Kortom: na afloop heb je inzicht in Nederland als sportland, beschik je over een duidelijke visie op sport en heb je belangrijke managementvaardigheden ontwikkeld.

De opleiding Sportmanagement vormt dé aftrap voor een uitdagende carrière als sportmanager. Waar wacht je dus nog op? Schrijf vandaag nog in!

Voor wie is de opleiding Sportmanagement bestemd

De opleiding Sportmanagement is bedoeld voor iedereen die een (vrijwillige) managementfunctie heeft of ambieert binnen de sportsector. Heb je bijvoorbeeld een bestuursfunctie bij een sportvereniging of sportbond, ben je werkzaam bij de overheid op het gebied van sport en welzijn of heb je een baan bij een commerciële sportorganisatie (bijv. een fitnesscentrum) of een sportgerelateerd bedrijf en wil je je om professionele redenen verdiepen in sportmanagement? Dan is de korte en praktijkgerichte opleiding Sportmanagement een uitstekende keuze.

Je einddoel

Na afloop van de opleiding Sportmanagement:

  • kun je leidinggeven aan de financiële staf, het facilitaire personeel en coaches
  • weet je hoe je het beste kunt onderhandelen met sponsors en ondernemers die reclame willen maken
  • weet je hoe je sponsors, financiers, leden en vrijwilligers kunt werven en behouden
  • ben je op de hoogte van de (veiligheids)eisen die gesteld worden aan de faciliteiten binnen een sportvereniging of sportclub
  • weet je wat er komt kijken bij de organisatie van sportevenementen, ook al is dat niet je primaire functie
  • ben je op de hoogte van specifieke onderwerpen als: sportindustrie, sportbeleid en sportcultuur.

Inhoud van de opleiding Sportmanagement

Tijdens de opleiding Sportmanagement doe je ontzettend veel kennis op. De cursus start met het onderdeel Sport in Nederland. Hierin leer je alles over de sport zoals die in Nederland is georganiseerd. Het deel Sportmanagement gaat dieper in op onderwerpen als leidinggeven, marketing, HRM en het ontwikkelen van je communicatieve vaardigheden.

Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Examen

De opleiding Sportmanagement wordt afgesloten met een openboekexamen. Behaal je hiervoor een voldoende, dan ontvang je het LOI-certificaat Sportmanagement.