Fitnesstrainer A

De Fitnesstrainer A opleiding leidt op tot startbekwaam fitnessinstructeur. Met dit rijkserkende diploma kunt u in elk fitnesscentrum in Nederland werken.

Onderwerpen als inspanningsfysiologie, trainingsleer, anatomie, biomechanica, blessurepreventie, voedingsleer, testen & meten, instructie geven en trainingsschema's schrijven komen aan bod tijdens de opleiding. Daarnaast wordt u voorbereid op het theorie- en praktijkexamen en het maken van het portfolio met alle examenopdrachten.

Steeds meer mensen beseffen dat het behalen van een erkend diploma om in de fitnessbranche te gaan werken een must is. Fitnessbedrijven nemen alleen nog maar gediplomeerd personeel aan, de klant wil begeleiding van een erkende instructeur, met een diploma kun je makkelijker doorstromen naar vervolgopleidingen en voor een gediplomeerd instructeur zijn de verdiensten beter. Fit-NL heeft honderden deelnemers opgeleid tot gediplomeerd fitness instructeur of personal trainer en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Noord-Holland op het gebied van fitnessopleidingen. De docenten van Fit-NL zorgen voor een goede sfeer in de les, waarbij het leerrendement hoog is en er vooral met praktijkvoorbeelden wordt lesgegeven.

Toelating gebeurt op datum van inschrijving en betaling. Tijdig inschrijven wordt daarom sterk aangeraden.

Indien u graag snel personal trainer wilt worden kunt u na deze opleiding doorstromen naar de Fitnesstrainer B opleiding. Heeft u al ervaring en/of kennis over fitness? Dan kunt u ook kiezen voor de verkorte Fitnesstrainer A opleiding.

Algemene opleidingsgegevens

 

Doelgroep: Deelnemers die graag een diploma willen halen om als fitnessinstructeur in de fitness willen gaan werken of zich verder willen scholen tot personal trainer.
Toelating: Iedereen is toelaatbaar vanaf een leeftijd van 18 jaar.
Omvang: 10 bijeenkomsten
Lestijd: 10:00 – 15:00 uur op zaterdag
Zelfstudie +/- 4 uur per week

Elke voorjaar (februari) en najaar (september) start er een opleiding.

Leslocatie: Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
Stage: minimaal 80 uur
Toetsing: Portfolio, praktijk- en theorietoets
Opleidingskosten: € 1099,-
Dit is inclusief opleidingsmateriaal, theorie-examen, portfolio en examenkosten.
Exclusief € 14,95 inschrijfkosten.
Exclusief CD-rom 'leer fitness' á € 49,- (deze is optioneel te bestellen, niet geschikt voor Apple producten).
Betaling in twee termijnen is mogelijk.
Diplomering: Fit!vak diploma, erkend door ministerie van V.W.S.
Aanvang: Opleiding najaar 2014: 4 oktober