Combi Fitnesstrainer A+B

Speciaal voor mensen met ervaring en affiniteit met sport en fitness heeft Fit-NL een verkorte gecombineerde Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B opleiding ontwikkeld. U behaald binnen een jaar uw fitnessstrainer A (fitnessinstructeur) en fitnesstrainer B (personal trainer) diploma. Deze opzet is uniek in Nederland! Met deze rijkserkende diploma\'s kunt u in elk fitnesscentrum in Nederland werken.

Binnen de fitnesstrainer A opleiding komen onderwerpen als inspanningsfysiologie, trainingsleer, anatomie, biomechanica, blessurepreventie, voedingsleer, testen & meten, instructie geven en trainingsschema\'s schrijven komen aan bod tijdens de opleiding.
Binnen de fitnesstrainer B opleiding komen onderwerpen aan bod als lesgeven in een één op één situaties, functioneel trainen, het ideale afslankprogramma, testen en meten in de praktijk, het interpreteren van testresultaten, het opstellen van een (sport)specifiek trainingsplan, biomechanica, trainingsleer, inspanningsfysiologie, periodiseren en sportgezondheid en verzorging. Daarnaast wordt de u voorbereid op het theorie- en praktijkexamen en het maken van het portfolio met alle examenopdrachten.

Steeds meer mensen beseffen dat het behalen van een erkend diploma om in de fitnessbranche te gaan werken een must is. Fitnessbedrijven nemen alleen nog maar gediplomeerd personeel aan, de klant wil begeleiding van een erkende instructeur, met een diploma kun je makkelijker doorstromen naar vervolgopleidingen en voor een gediplomeerd instructeur zijn de verdiensten beter. Wanneer je al in de fitness werkzaam bent, zelf al jaren aan fitness doet of een opleiding volgt of genoten hebt op het gebied van bewegen, sport of gezondheid is het niet nodig om een volledige fitnessopleiding te volgen. Daarom heeft Fit-NL een deze speciale gecombineerde verkorte Fitnesstrainer A+B opleiding ontwikkeld. U volgt de opleiding met mensen die ongeveer hetzelfde instapniveau hebben waardoor het tempo hoger ligt en stof efficiënt kan worden aangeboden. Toelating gebeurt op datum van inschrijving en betaling. Tijdig inschrijven wordt daarom sterk aangeraden.

 

Algemene opleidingsgegevens

Doelgroep: Trainingservaring en/of affiniteit met fitness
Toelating: Behalen van de instaptoets Fitnesstrainer AB*
Omvang: 18 bijeenkomsten
Lestijd: Elke voorjaar (februari) en najaar (september) start er een opleiding.

18:30 - 21:00 uur.

Leslocatie: Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
Stage: minimaal 80 uur (werkplek mag als stage worden gebruikt)
Toetsing: Portfolio, praktijk- en theorietoets
Opleidingskosten:

 

€ 1599,- Dit is inclusief opleidingsinformatie, leermiddelen, portfolio en examenkosten
Exclusief € 14,95 inschrijfkosten.
Exclusief CD-rom 'leer fitness' à € 49,- (deze is optioneel te bestellen, niet te installeren op Apple producten)
Betaling in twee termijnen is mogelijk.
Diplomering: Fit!vak diploma, erkend door ministerie van V.W.S.
Instaptoets*: Theorietoets over de fitnesspraktijk.
Datum Haarlem voorjaar 2015: 10 december 2014 of 3 januari 2015
Datum Rotterdam najaar 2014: 3 oktober of 31 oktober (Rotterdam)
Indien u niet beschikbaar bent op de geplande data kunt u contact opnemen met Fit-NL om een aparte afspraak te maken.
Kosten instaptoets: € 59,-
Aanvang: Opleiding voorjaar 2015: 15 januari 2015 (Haarlem)
Opleiding najaar 2014:  21 november 2014 (Rotterdam)
Looptijd: +/- 9 maanden
Deelnemers: Minimaal 10 deelnemers per opleiding. Minimaal 18 jaar bij examen.