Cursus Bootcamp Trainer 2.0

Deze populaire 3 daagse cursus Bootcamp Trainer 2.0 is een must voor iedere trainer die graag op een uitdagende, vernieuwende en veilige manier -met minimale middelen- outdoor (groeps)trainingen wil kunnen verzorgen voor de absolute beginner tot aan de gevorderde sporter.

Indien je nog geen enkele ervaring hebt op het gebied van het lesgeven, adviseren wij je allereerst de opleiding Fitnesstrainer A of de cursus Looptrainer 3 te volgen.

Wat is Bootcamp Trainer 2.0?

Op veler verzoek hebben wij besloten om de cursus Bootcamp Trainer uit te breiden van twee naar drie lesdagen. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe, praktijkgerichte cursus Bootcamp Trainer 2.0, waarbij we je een nog groter aanbod aan uitdagende oefenvormen (Crazy Bootcamps!) aanbieden, inspelen op de allerlaatste trends en je diverse tools geven die direct toepasbaar zijn in de praktijk! Daarnaast worden er tips gegeven hoe je de Bootcamps kunt integreren in je Personal Training of Small Group Training.

Hoewel het accent deze cursus op de praktijk ligt, is een goede theoretische onderbouwing een voorwaarde voor een uitdagende en veilige les. Hierbij wordt er o.a. gekeken naar de betrokken energieystemen, spiergroepen, veel gemaakte fouten en differentiatiemogelijkheden. Uitstekende lesgeefskills staan hierbij voorop!

Inhoud

De volgende vragen komen o.a. aan bod:

  • Hoe kan ik een uitdagende les aanbieden met minimale middelen?
  • Hoe kan ik een les aanbieden die zowel geschikt is voor een beginner als voor een gevorderde sporter?
  • Waar moet ik rekening mee houden ten aanzien van de veiligheid?
  • Welke organisatievormen en oefenstof kan ik toepassen, zodat mijn lessen afwisselend blijven?
  • Welke lesgeefstijlen kan ik het beste bij mijn groep toepassen?
  • Hoe kan ik een les het beste opbouwen?
  • Welke aanpassingen moet ik doen bij specifieke doelgroepen zoals zwangeren en mensen met overgewicht?

Cursisten die deelnemen aan deze cursus ontvangen een uitgebreide cursusmap met diverse organisatievormen, oefenstof en praktische tips!

Direct aan de slag?

Start2move werkt samen met één van de grootste en snelst groeiende Bootcamp organisaties van NederlandCity Bootcamp. Na het volgen van de cursus Bootcamp Trainer 2.0 geeft dit een uitstekende basis om hier aan de slag te gaan op een locatie bij jou in de buurt.

Het is ook mogelijk je eigen Bootcamp groep op te gaan zetten. Als aanvulling op deze cursus adviseren wij je hiervoor de cursus Personal Trainer Business.

Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven voor de cursus Bootcamp Trainer 2.0 op één van onze opleidingslocaties*.

*Tip: schrijf je tijdig in om verzekerd te zijn van een cursusplaats op jouw favoriete locatie!