Sport, Gezondheid & Management (AD)

Heb je een mbo-opleiding afgerond, maar wil je meer? Wil je verder studeren, maar zie je het niet zitten om aan een vierjarige hbo-opleiding te beginnen? Dan is het Associate degree-programma (Ad) Sport, Gezondheid & Management iets voor jou! Met de Ad behaal je in maximaal twee jaar het wettelijk erkende diploma: Associate degree of Sport Studies.

Bedrijven willen steeds vaker breed opgeleide mensen die operationeel sportmanagement in de vingers hebben, bijvoorbeeld als manager van een sportvereniging of sportconsulent. Functies waarvoor een mbo-opleiding over het algemeen niet voldoende en een volledige hbo-opleiding niet nodig is. Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen biedt, als enige in Nederland, de opleiding Ad Operationeel Sportmanagement aan.

 

Maximaal t​wee jaar studeren

De studieduur is maximaal twee jaar. Hoe lang je studie daadwerkelijk gaat duren, is afhankelijk van wat je al hebt geleerd en wat je al kunt. Dit noemen we \'eerder verworven competenties\' (EVC\'s). Wat je al kent en kunt, hoef je immers niet nog een keer te leren. Aangezien veel afhangt van je EVC\'s zijn instroom in de Ad Operationeel Sportmanagement en je studieprogramma maatwerk.

Ad voor topsport​​​ers

Wil jij alles uit je topsportcarrière halen, maar straks ook een diploma op zak hebben? Bij de Ad Operationeel Sportmanagement zijn topsport en studie goed te combineren. Lees verder.​​