Vrijetijdsmanagement

In deze brede variant kies je één van de volgende specialisaties gerelateerd aan de sectoren events, sport, creatieve industrie en multifunctionele leisure locaties:

Event Management

Evenement management is de verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met publieksevenementen, bedrijfsevenementen, congressen, beurzen en tentoonstellingen. Als evenementenmanager weet je wat er bij de organisatie van zo’n evenement komt kijken, weet je een creatieve invulling aan het evenement te geven, regel je de artiesten en de catering en zorg je voor de marketing en communicatie. Het is een dynamische branche waarin samenwerken, flexibiliteit en creativiteit voorop staan.

Sports Management

Sportmanagement draait om alles wat het mogelijk maakt om te sporten of van sport te genieten via de televisie of tijdens een evenement. Denk daarbij aan de organisatie, financiering en stimulering van sport bij bijvoorbeeld een sportaccommodatie, sportmarketingbureau, gemeente of sportbond. Naast algemene managementvaardigheden leer je binnen deze specialisatie hoe de sector in elkaar steekt, wat de ontwikkelingen zijn en hoe je bijvoorbeeld om moet gaan met sponsoring en pers.

Management in Creative Industries

Creative Industries is de verzamelnaam voor bedrijven en organisaties met een culturele achtergrond die een link leggen tussen commercie en creativiteit. Denk aan theaters, poppodia en musea, maar ook aan designers en reclamebureaus. Als manager in Creative Industries ben je degene die de creatieve processen initieert, begeleidt of financiert; je schept de randvoorwaarden die het creatieve proces mogelijk maken. Je weet organisatietalent en economisch inzicht te combineren. In deze specialisatie staan creativiteit en samenwerking centraal.

Leisure Project Management

Binnen de specialisatie Leisure Project Management houd je je bezig met de ontwikkeling van multifunctionele vrijetijdscentra: accommodaties waar je als bezoeker kunt ‘funshoppen’. De bezoeker wisselt een bezoek aan een voetbalwedstrijd af met een uurtje winkelen en sluit de dag in hetzelfde centrum af met een etentje of het bezoek aan een café. Als vrijetijdsmanager houd je je niet alleen bezig met het ontwikkelen van zo’n centrum, maar ook met het coördineren van het project, met de beleving binnen het centrum en met de marketing en communicatie ervan.