Fitness Trainer Level 1

Aan de slag als Fitness Trainer

Als moderne fitnessinstructeur heb je kennis van het menselijk lichaam en weet je hoe je met mensen omgaat. Je leert tijdens deze opleiding om één op één met je klanten te werken en je bent in staat algemene trainingsschema\'s voor je klant op te stellen. Je maakt korte termijn trainingsschema\'s van vier tot zes weken.

Inhoud van de opleiding Fitness Trainer (Level 1)

Tijdens de AALO-opleiding Fitness Trainer (Level 1) leer je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als trainer. Met het waardevolle Fitness Trainer (Level 1) diploma kun je aan de slag bij alle sportclubs in Nederland en België. De opleidingen van AALO zijn namelijk branche-erkend. Tijdens je opleiding leer je zowel trainingsschema\'s opstellen als communiceren met je klanten. Je vergroot daarnaast je kennis op het gebied van:

  • Anatomie
  • Fysiologie
  • Trainings- en bewegingsleer

De AALO-opleiding Fitness Trainer (Level 1) bestaat uit 5 opleidingsdagen en 1 examendag. Hieronder vind je een overzicht van leslocaties en startdata. Het is ook mogelijk om de spoedopleiding Fitness Trainer Level 1 te volgen. Hierbij zijn de opleidingsdagen van maandag tot en met vrijdag en doe je de week erna examen.