Medical Fitness Trainer

Aan de slag als Medical Fitness Trainer

De opleiding AALO Medical Fitness Trainer bestaat uit verschillende modules. Deze module is gericht op FitnessProfessionals en Personal Trainers die mensen willen begeleiden met Obesitas, Overgewicht en/of Diabetes.

Om te starten met deze opleiding is het noodzakelijk dat je minimaal de AALO-opleiding Fitness Master (Level 3) succesvol hebt afgerond of een soortgelijke opleiding. Daarnaast adviseren wij je om een Voedingsopleiding te volgen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Na het afronden van deze opleiding kun je als fitnessprofessional of personal trainer:

  • Symptomen herkennen van Obesitas en/of Diabetes
  • Mensen begeleiden met Overgewicht.
  • Mensen trainen in opdracht van een Arts of Diëtiste.
  • Preventief werken met mensen die neigen naar overgewicht.

Inhoud van de opleiding Medical Fitness Trainer (Level 5)

Obesitas en diabetes (type 2) zijn zeer sterk met elkaar verbonden. Naast diabetes zijn er nog veel meer risico’s verbonden aan Obesitas zoals hart & vaatziektes en kanker.  In Nederland zijn er meer dan een miljoen mensen met Diabetes en 50% van de volwassen heeft overgewicht waarvan 14% obesitas. Als Fitness professional kan jij het verschil maken door de juiste training aan te bieden voor mensen met overgewicht of diabetes of om de kans hierop te verkleinen. Mental coaching* en voedingsadviezen zijn tevens competenties die van jou als professional verwacht mogen worden. Daarnaast heb jij de juiste bagage om mensen met overgewicht/ obesitas en/of diabetes (1 & 2) te begeleiden en te helpen aan een gezond streef gewicht en verklein je met goede begeleiding de kans op bijkomende lichamelijke gevolgen.

*  Mental coaching zijn onderdelen van de opleidingen Voedingsdeskundige Level 2 en/ of Personal Trainer.

De AALO-opleiding Medical Fitness Trainer module 1 bestaat uit 3 opleidingsdagen en 1 theorie-examendag.