NGS Sportmasseur

Aan de slag als NGS Sportmasseur

Altijd al als sportmasseur aan de slag gewild? Wie de opleiding NGS Sportmassage van AALO Opleidingen afgerond heeft, is in staat om preventief te denken en handelen als sportmasseur! Onder begeleiding van deskundige docenten leer je de fijne kneepjes van het vak.

Naast professionele studieboeken ontvang je ook een dvd-box met 3 dvd\'s waarop alle handelingen en technieken worden gedemonstreerd. Het gratis verzorgingspakket ter waarde van € 80,- wordt uitgereikt op de eerste praktijkdag.

Inhoud van de opleiding Sportmasseur

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor blessurepreventie en het voorkomen van klachten. Voorlichting en begeleiding van de sporter staan centraal in de opleiding Sportmassage. Tijdens de praktijkdagen worden alle benodigde materialen, zoals massageolie en bandages beschikbaar gesteld. Ook zijn de praktijkdagen van groot belang voor het kunnen afleggen van het erkende NGS-assessment. De opleiding Sportmassage leidt op tot zowel het theorie-examen als een assessment van het NGS.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding:

  • Blessurepreventie: training, sportaccommodaties, voeding en sport, overbelasting, de waarheid over spierpijn, kneuzing, letsel en kramp, eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), bandages en tapen
  • Massage: dosering en intensiteit, de mechanische reflectoire, chemisch-biologische en psychische aspecten van massage en handgrepen
  • Anatomie: medische nomenclatuur, weefselleer en osteologie
  • Functieonderzoek van lichaamsdelen
  • Het spierstelsel
  • Fysiologie: celleer, stofwisseling, zenuwstelsel, hormonale stelsel, spijsvertering, hart en bloedsomloop, ademhaling, huid, zintuigen en sensorieken, inspanningsfysiologie
  • Kwaliteitszorg

Om de opleiding NGS Sportmasseur te volgen bij AALO is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Het niveau van de opleiding Sportmasseur komt overeen met MBO+niveau.

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding NGS Sportmasseur bestaat uit een zelfstudie, 10 opleidingsdagen en 1 examendag. Voor deze opleiding is het noodzakelijk om de oefeningen te verspreiden over een langere periode zodat de stof goed eigen gemaakt kan worden. De opleiding duurt daarmee langer dan een gemiddelde AALO opleiding, namelijk 8 tot 12 maanden. De verkorte opleiding duurt 8 maanden, maar vergt meer zelfstudie-uren dan de normale opleiding van 12 maanden.