Klassiek Pilates (Level 1 en 2)

Klassiek Mat Pilates (Level 1), de basis voor elke Pilates instructeur

AALO realiseert zich dat de Pilates branche anders is dan de fitness branche. Om deze reden hebben  we onderzocht wat nu echt Pilates is, zodat we ook in deze het hoogste niveau bieden. AALO biedt zowel matopleidingen aan als de opleidingen op apparatuur, hierdoor kun je  zowel in de fitnessbranche als bij een Pilates studio aan de slag.

Deze opleiding is speciaal voor AALO ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde Klassiek Pilates specialisten. Deze specialisten hebben diepgaande Pilates kennis & meer dan 10 jaar ervaring in hun vak. Ze zijn onder andere onderwezen in de Romana’s Pilates en Power Pilates en hebben ook gedoceerd en gestudeerd in New York, daar waar Pilates ooit begon.

De AALO pilates opleidingen zijn volgens de authentieke pilatesmethode ontwikkeld. Geen variaties op Pilates, maar Pilates zoals het bedoeld is.

Inhoud van de opleiding Klassiek Mat Pilates level 1

Wij hebben begrepen dat je Pilates niet in een weekend kunt leren en we onderscheiden ons hierin van alle andere opleiders. Alleen al de  basis matopleiding duurt 4 tot 5 maanden.

Je ontwikkelt  vaardigheden op het gebied van lesgeven die je ook in andere lessen zult toepassen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan eigenvaardigheid. Je kunt immers niet doceren wat jezelf niet beheerst.

Voor jouw eigenvaardigheid zul je lessen volgen bij Just Pilates, zij geven les volgens de authentieke pilatesmethode. Je volgt 6 verplichte matlessen van 2 uur en 3 verplichte duet trainingen die je tevens bij elkaar observeert.

Aan het volgen van deze lessen zijn kosten verbonden. Als AALO Student krijg je een speciale prijs aangeboden.

Het is een opleiding die veel van je vraagt, maar je daarentegen ook veel geeft!

Klassiek Mat Pilates (Level 2), de basis voor elke Pilates instructeur

Deze opleiding is een vervolg op de opleiding Klassiek Mat Pilates level 1 en is een absolute must voor diegenen die zich willen ontwikkelen tot volwaardig Klassiek Mat Pilatesinstructeur.

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, moet je de opleiding Klassiek Mat Pilates Level 1 succesvol hebben afgerond.

Inhoud van de opleiding AALO (Klassiek Mat Pilates level 2)

In deze opleiding leer je als aanvulling op de achttien matoefeningen uit het eerste level twaalf nieuwe matoefeningen. Je kennis wordt verder uitgebreid op het gebied van AALO Pilates teaching tools, filosofie en onderwijsformule en je techniek wordt verbeterd. Daarnaast krijg je les in gevorderde pilatesanatomie en leer je omgaan met klanten met (chronische) klachten en/of (tijdelijke) blessures.

Tijden, locaties en data

De AALO opleiding AALO Klassiek Mat Pilates (Level 2) bestaat uit 7 opleidingsdagen inclusief 1 examendag. Hieronder vind je een overzicht van leslocaties en startdata.