Rotterdam Topsport Academie

Ben jij een gedreven topsporter die het beste uit zichzelf wil halen? Leg jij de sportieve lat hoog, maar hecht je ook waarde aan je maatschappelijke carrière? Dan is de Rotterdam Topsport Academie (RTA) het ideale podium voor jouw ambities. De RTA biedt je de mogelijkheid om topsport te combineren met het specialisatieprogramma SportMarketing & Management van de opleiding Commerciële Economie. Deze studie is exclusief bestemd voor topsporters / talenten in de sport. Je wordt begeleid door professionals die weten wat het is om als topsporter actief te zijn.

Topopleiding voor topsporters

De Rotterdam Topsport Academie is de perfecte omgeving om het beste uit jezelf te halen als topsporter, en je tegelijkertijd te ontwikkelen tot een sportgedreven professional. Je diploma geeft je toegang tot uitdagende functies op het terrein van marketing, sales, communicatie of productmanagement. Uiteraard is de Rotterdam Topsport Academie ook een goede basis voor het zelfstandig ondernemerschap.
Om de combinatie tussen topsport en een uitdagende bacheloropleiding mogelijk te maken kent de Rotterdam Topsport Academie een aangepast studieprogramma, zodat je alle ruimte hebt voor je trainings- en wedstrijdschema. Je wordt begeleid door een ervaren studieloopbaancoach en volgt een op maat gemaakte leerroute, die intensief en flexibel is. Ook zijn er speciaal voor de topsporters individuele modules geschreven zodat je, als het echt niet anders kan, individueel een groepspraktijk kunt afronden.

Toelatingseisen op sportgebied

Vanaf het studiejaar 2013-2014 zijn topsporters met de volgende status toelaatbaar tot RTA:

  • Je beschikt over A of B-status, High Potential- of Jong Oranje-status
  • Je bent Internationaal Talent of Nationaal Talent
  • Je bent actief op het hoogste landelijke competitieniveau in jouw sport.

Topsporters zonder die status zijn wellicht geschikt voor de Topsportklas Rotterdam.

Lees meer over de algemene toelatingsvoorwaarden.

Ga jij de uitdaging aan om het beste uit jezelf te halen? Neem dan rechtstreeks contact op met:

Ida Nipius G.m.nipius@hr.nl 06 - 15 24 91 81