Solliciteer

ARNHEM – Peter Blangé start op 15 oktober 2014 als manager van InnoSportLab Papendal. De 49-jarige Blangé is nu nog commercieel directeur van ORTEC SPORTS. Hij volgt met zijn aanstelling Luc van Agt op, die in augustus is toegetreden tot de begeleidingsstaf van het Nederlands voetbalelftal. Met de komst van Blangé willen NOC*NSF en InnoSportNL zowel de topsportondersteuning als het innovatiepotentieel op Papendal verder professionaliseren.

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF en nauw betrokken bij de oprichting van InnoSportLab Papendal, laat weten dat de keuze voor Blangé als nieuwe manager de topsportondersteuning op Papendal naar het volgende niveau brengt. “InnoSportLab Papendal speelt binnen de wetenschappelijke ondersteuning van de op Papendal actieve topsport- en talentenprogramma’s een belangrijke rol. Het toepassen van kennis in de daadwerkelijke sportpraktijk is de norm. Het uitbreiden van het netwerk en nauwer betrekken van het bedrijfsleven is de wens. Peter Blangé heeft in zijn carrière bewezen beide werelden te kunnen verenigen. Met Peter hebben we iemand gevonden die topsport ademt en weet wat het vraagt om prestaties te leveren.”

Blangé stond mede aan de basis van de successen van het Nederlands volleybalteam en heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. In 1984 debuteerde hij in het nationale team en speelde 500 interlands met Oranje. Hij deed mee aan vier Olympische Spelen met het goud tijdens de Spelen van Atlanta als absoluut hoogtepunt. Hij beëindigde zijn interlandcarrière na de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Na zijn eigen volleybalcarrière werd Blangé bondscoach van de Nederlandse Volleybalheren en won hij drie keer op rij de Nationale titel en de bekercompetitie met ORTEC.Nesselande. Eind 2010 besloten Blangé en de NeVoBo in goed overleg uit elkaar te gaan.

Blangé is sinds 2011 commercieel directeur van ORTEC SPORTS, onderdeel van de ORTEC Groep, ontwikkelaar van ICT-systemen voor de sportwereld. Blangé combineert zijn werk als manager van het InnoSportLab met een aantal werkzaamheden voor ORTEC SPORTS. Als manager van InnoSportLab Papendal gaat Blangé zich inzetten om de bijdrage aan de Nederlandse topsport vanuit Papendal te vergroten en de innovatiekracht hiervan te versterken. Blangé: “Ik kijk uit naar de dagelijkse samenwerking met sporters, coaches en alle ondersteunende professionals op Papendal. De kleinste details bepalen het verschil tussen winst en verlies. Samen met het bedrijfsleven en de kennisinstellingen gaan we hiervoor zorg dragen.”

Hij werkt in het lab samen met toegepaste wetenschappers van NOC*NSF, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en de VU Amsterdam. Deze embedded scientists zijn verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van metingen die de topsport op Papendal ondersteunen.

Dé test- en meetomgeving voor de topsport
InnoSportLab Papendal is in 2012 opgericht door InnoSportNL en NOC*NSF en biedt sporters geavanceerde test- en meetapparatuur waarbij in de trainingsomgeving getest kan worden. Voor bedrijven en kennisinstellingen is het lab de innovatieve omgeving om gezamenlijk in de praktijk te werken aan ontwikkeling, realisatie en validatie van nieuwe producten, diensten en faciliteiten ter ondersteuning van de topsport. Op Nationaal Sportcentrum Papendal werkt het lab aan de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten op het gebied van prestatiemonitoring, fysiologie, herstel, slaap en voeding.

Meer info: www.innosportlabpapendal.nl
Bron: NOC*NSF