Solliciteer

Een jaar geleden namen de KNVB en Adecco het initiatief om KNVB Talent Team te starten. KNVB Talent Team biedt mbo- en hbo-studenten aansprekende werkervaringen bij o.a. de KNVB, leveranciers van de voetbalbond en (amateur)voetbalverenigingen. Sinds vorige week kunnen studenten zelfs direct solliciteren via Facebook en via de mobiele telefoon. Nog niet eerder werden sportstages in Nederland op deze manier via Facebook aangeboden.

Met het creëren van leuke en interessante werkervaringen binnen de voetbalwereld draagt KNVB Talent Team bij aan de populariteit van het beroepsonderwijs. Het programma kent twee typen stages: de kortlopende praktijkstage en een langdurige stage van minimaal drie maanden. Het uiteindelijke doel in 2016 is het creëren van 750 praktijk- en 60 langdurige stages.

Grote behoefte aan stagiairs
De eerste stagiaires hebben het afgelopen opleidingsjaar stage gelopen -met name op de marketingafdelingen van de KNVB en haar districten.  De afgelopen maanden heeft onderzoek plaatsgevonden onder verenigingen naar stageplaatsen. De behoefte aan stagiaires is groot. Enerzijds om specifieke kennis en extra capaciteit in te vullen, anderzijds vanwege de maatschappelijke bijdrage. KNVB Talent Team stelt functieomschrijvingen op en werft de beste talenten. De eerste stageplaatsen bij verenigingen via KNVB Talent Team zijn inmiddels uitgezet.

Zo zijn er ook al studenten geweest die na een stage een contact hebben verdiend bij de KNVB en/of  haar relaties. Stagiair Ivar van Luyk heeft na een half jaar stage lopen bij Voetbalmedia BV een contractverlenging tot maart 2014 gekregen. Hij is de afgelopen tijd bezig geweest met strategieontwikkeling voor een online nieuwe dienst van de KNVB. Merlijn Lezeman had zelfs zijn baan opgezegd om stage te lopen bij de KNVB. De inmiddels ex-stagiair is nu huidig projectmedewerker meisjes/vrouwenvoetbal KNVB.

Solliciteren via Facebook
In het tweede seizoen van het KNVB Talent Team kunnen talenten van het MBO en HBO o.a. direct solliciteren via Facebook en via de mobiele telefoon. Nog niet eerder werden sportstages in Nederland op deze manier via Facebook aangeboden. Doordat KNVB Talent Team is geoptimaliseerd voor zowel Facebook als mobiele telefoons is het stageplatform nog beter bereikbaar voor studenten. Zo kunnen werkgevers snel stageplaatsen onder de aandacht brengen en kan Adecco studenten eenvoudig voorstellen bij de stagebedrijven en bouwt KNVB Talent Team een grote database van talenten op.

Het is zelfs mogelijk om zelf een filmpje te maken en in te sturen om jezelf te presenteren aan mogelijke geïnteresseerden. Men kan een Youtube of Vimeo link plaatsen bij je motivatie op de website of Facebook page.

Deze manier van kandidaten werven en solliciteren is in sportland vrij uniek. Of het betere kandidaten oplevert als dat men via een emailadres reageert, ik denk het niet. Maar het is wel een mooie applicatie en daardoor beter bereikbaar en men kan makkelijk reageren op de gewenste stage.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/knvbtalentteam