Solliciteer

Sinds deze zomer heeft Eiffel zich gevestigd in het SX gebouw in Eindhoven. De zakelijke dienstverlener zocht, naast het hoofdkantoor in Arnhem, een uitvalsbasis in Brabant. Tussen alle andere sportondernemers voelde Eiffel zich al snel thuis. De link met topsport hebben zij immers al lang geleden gelegd. Sportprof ging in gesprek met Eiffel en topsporter Ranomi Kromowidjojo.

Eiffel en topsport

Op de vraag wat de link is tussen Eiffel en topsport antwoord Bas Schamp van Eiffel: “Eiffel is zakelijk dienstverlener op juridische, financiële en procesmatige vraagstukken. Van interim professional tot aan totaal oplossingen. Door ons werk laten wij ons inspireren door professionals. Dat doen we door parallellen te trekken met de topsport. Om een sporter goed te laten worden in datgene wat hij/zij doet kan je jezelf trainen, maar je kan ook beter worden door de juiste mensen om je heen te verzamelen. Op die manier proberen wij onszelf maar ook onze professionals te inspireren.” Jochem Crooijmans van Eiffel vult daarbij aan: “Eiffel is een jonge organisatie die voordurend in beweging is. We bestaan pas sinds 1992 en er werken nu zo’n vijfhonderd mensen. Al deze mensen hebben iets met sport. We willen allemaal die wedstrijd winnen, die klant binnenhalen en daarmee dus het beste uit jezelf halen. Hoe gaaf is het als je daarin iets kunt leren van een topsporter als Ranomi Kromowidjojo, die vanuit haar vak waar ze mee bezig is, ook het beste uit haarzelf wilt halen. Die parallellen daartussen is voor ons goud waard.”

Enkele andere sportprojecten die Eiffel ondersteunt zijn de voormalige Eiffeltowers, de voormalige Eiffelswimmers en Hockeyclub OZ. Bij Hockeyclub OZ faciliteert Eiffel in samenwerking met ABN AMRO de talenten van de hockeyacademie. Eiffel is ook nauw betrokken bij PSV waar ze bij elke thuiswedstrijd aanwezig zijn. Daarnaast zijn Jacco Verhaeren, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo als (oud) topsporters, collega’s bij Eiffel zowel in, als naast het water.

Eiffel en Ranomi, een gouden combinatie

Sinds 2008 heeft Eiffel een intensieve samenwerking met Ranomi Kromowidjojo. Via de Eiffelswimmers is ze op haar zestiende ontdekt door Eiffel. Ze was op dat moment een goede zwemster die Nederlandse wedstrijden zwom. Eiffel zag potentie in haar en bood haar een partnership aan. Vanaf toen ging het hard. Ze won haar eerste gouden medaille op de 4x 100 meter op de Olympische Spelen van Beijing in 2008 en er zouden er vele meer volgen. Dennis Daems van Eiffel geeft aan wat hier zo bijzonder aan is: “Wij zien Ranomi niet alleen als ons beeldmerk maar wij willen letterlijk van haar leren. Andersom willen wij haar ook helpen. Hoe kunnen we elkaar beter maken, staat centraal bij Eiffel. Ik denk dat Eiffel zich daarmee onderscheid met de rest van de bedrijven. Ranomi vult hierbij aan: “We noemen het ook geen sponsoring, we noemen het echt een samenwerking. Dat vind ik zelf heel plezierig. Ik denk ook niet meer dat het van deze tijd is dat een bedrijf een atleet sponsort met een zak geld en vraagt noem maar zo vaak mogelijk de bedrijfsnaam. Dat werkt niet meer. Het is tegenwoordig echt een samenwerking dat tot stand komt waarbij je van elkaar leert.”

Jochem geeft hierbij een voorbeeld: “Je hebt goud in handen om naar de klanten over te brengen. Met Ranomi organiseren we Vind de X sessies, kleedkamer sessies met bedrijven waarbij we de parallel trekken tussen het bedrijfsleven en de topsport. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld middenin een reorganisatie zit, kan zo’n bedrijf ervoor kiezen om elkaar diep in de ogen aan te kijken tijdens een meeting in de boardroom, maar Eiffel biedt ook de mogelijkheid om te gaan sporten met zo’n team waarbij ze een clinic krijgen van Ranomi en wellicht tot andere inzichten komen. Op dat moment geef je een hele andere dimensie aan de uitdaging die zo’n bedrijf op dat moment heeft.”

Voor Ranomi is de samenwerking tussen haar en Eiffel van belangrijke waarde. Ze is samen met Eiffel een traject gestart waarbij er gekeken wordt naar haar toekomst na haar topsportcarrière.”Topsport is niet eeuwig. Eiffel maakt het niet alleen mogelijk dat ik mijn sport kan beoefenen maar ook dat ik me persoonlijk verder ontwikkel voor een leven na de topsport. Op dit moment wil ik me nog twee jaar focussen op de Olympische Spelen in Rio.”

Ranomi wordt binnen Eiffel gezien als een bijzondere collega. Ze ziet haar rol binnen Eiffel dan ook als volgt: “Ik wil graag een bijdrage leveren in de zin van inspireren. Dat doe ik door met name mezelf te zijn en mijn verhaal te vertellen. Je merkt dat het bedrijfsleven veel overeenkomsten heeft met de topsport.”

Tegenwoordig wordt de topsportster ingezet om blogs te schrijven waarbij ze de parallellen trekt tussen het bedrijfsleven en de topsport en is ze onder meer betrokken bij het project talent meets talent. Tijdens dit project luisteren young professionals naar haar verhaal en verteld ze hoe ze is gekomen is tot dit punt in haar carrière. Voor deze young professionals van Eiffel een mooi voorbeeld van iemand die van haar dromen haar carrière heeft gemaakt. Ranomi: “Als je iets wilt bereiken in het leven, komt dat niet aanwaaien. Je moet een plan hebben. Structuur aanbrengen in je leven en de juiste mensen om je heen verzamelen. Dat zijn de elementen die je nodig hebt bij het behalen van je persoonlijke doelstellingen.”

Het beste uit jezelf halen en de juiste mensen om je heen verzamelen zijn elementen die topsporters nastreven om doelstellingen te verwezenlijken. In het bedrijfsleven is dit niet anders. “Bij Eiffel streven we erna om persoonlijke ontwikkelingsplannen op te stellen waarbij je zelf de regisseur bent van je plan maar waar je wel begeleid wordt door Eiffel.” aldus Bas.

De stap naar het SX gebouw

Het kantoor van Eiffel in het SX gebouw is een nieuwe uitvalsbasis voor het bedrijf. De reden dat ervoor gekozen is om een nieuw kantoor te openen in Eindhoven is dat er in deze regio veel partners en sporters van Eiffel aanwezig zijn. Bas Schamp van Eiffel zegt hierover: “Wij voelen ons heel erg verbonden met deze regio. Ons netwerk bevindt zich hier. We willen er meer middenin zitten. We willen voelen, horen en proeven wat hier gebeurt. Vanuit Arnhem was dit lastig.” Voor Eiffel is de parallel tussen het bedrijfsleven en de topsport belangrijk. In het SX gebouw werken meerdere bedrijven met deze combinatie waardoor Eiffel zich hier thuis voelt. Bas: “De kruisbestuiving die hier plaatsvindt is enorm, daar willen we bij horen. Een andere kernwaarde van Eiffel is ondernemerschap. Dat vinden we ook terug in deze regio.” Jochem vult daarbij aan: “Deze regio leent zich als zijnde netwerkbenadering. Dat Eiffel nu gevestigd is in het SX gebouw betekent voor ons ook dat we een stukje zichtbaarder zijn geworden in deze regio.”

Binnen de organisatie hangt een sportieve sfeer. Er worden veel activiteiten georganiseerd om de professionals binnen Eiffel met elkaar te verbinden. Vitaliteit is binnen de organisatie een belangrijk item op zowel mentaal als fysiek vlak. Dennis: “Bij ons kun je bijvoorbeeld in de bedrijfskantine geen vette hap eten, maar staan er gezonde salades in de koeling. Dit speelt allemaal mee in de boodschap die wij willen uitstralen: bewust en gezond leven zodat je fit for the job bent.”

Eiffel is altijd op zoek naar ambitieuze young professionals met een HBO/ WO opleiding. Wees welkom om onze website te bezoeken en contact op te nemen.

www.eiffel.nl