Solliciteer

Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft gisteravond tegen de komst van Decathlon vestigingen bij Den Haag en Schiedam gestemd. De twee gemeentes leggen zich niet zomaar bij neer bij dit besluit.

Voorstel met meerderheid van 4 stemmen verworpen
Volgens een bericht op de nieuwspagina van Omroep West is de meerderheid van PS tegen het verlenen van een ontheffing aan Decathlon op de in Zuid-Holland geldende regels, namelijk geen detailhandel buiten bestaande winkelcentra. Partijen noemen het try & buy concept van Decathlon niet onderscheidend genoeg om daarmee wel in te stemmen. PS wil dan ook geen uitzondering maken voor de Franse sportretailgigant. Het voorstel werd met een meerderheid van vier stemmen verworpen in de vergadering van de provinciale commissie Ruimte & Leefomgeving.

Statenleden ongevoelig voor economische impuls

Zowel de gemeente Den Haag als de gemeente Schiedam hadden de provincie gevraagde een ontheffing te verlenen aan Decathlon, met als motivatie dat de komst van de twee sportmegastores en twee binnenstadvestigingen in Den Haag en Rotterdam de regionale economie een enorme impuls zouden geven. Daarbij draait het om zo’n 300 nieuwe arbeidsplaatsen, investeringen tot een bedrag van € 100 miljoen en stimulering van de sportparticipatie in de betreffende gemeentes. De oproep van wethouder Karsten Klein van Den Haag om het sport-leisureproject, waarvan Decathlon deel uitmaakt, een kans te geven, vond bij de statenleden geen gehoor.

Den Haag overweegt gang naar Raad van State

In een eerste reactie heeft gemeente Schiedam laten weten zich niet neer te leggen bij het besluit van de provincie. Een woordvoerder laat tegenover RTV Rijnmond weten nog genoeg ruimte te zien om door te vechten. Schiedam vraagt een gesprek aan bij de verantwoordelijk gedupeerde om hem op andere gedachten te brengen. Volgens het bericht zou Den Haag zelfs overwegen om naar de Raad van State te stappen.

Bronnen: RTV West en RTV Rijnmond
En Sport Partner