Solliciteer

Het Johan Cruyff Institute is bekroond met de ‘Business and Sports Award for Internationalization’ tijdens de tweede editie van de conferentie van INDESCAT, het Catalaans Sport Cluster, dat plaatsvond in het Olympisch Sport Museum ‘Joan Antoni Samaranch’ in Barcelona, en dat werd bijgewoond door oprichter Johan Cruijff en internationaal directeur Natalia Gonzalbo.

De beoordelingscommissie voor de Awards, bestaande uit vertegenwoordigers van INDESCAT, de secretaris-generaal van het Catalaanse ministerie van Sport, het Catalaanse ministerie van Bedrijf en Werkgeving (d’Empresa i Ocupació), de Blanquerna Foundation en de Barcelona School of Management, prees de aanpak van het Cruyff Institute bij de professionalisering van de sportsector door het aanbod van Masters, Postgraduates en cursussen die speciaal ontworpen zijn om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de sportsector op internationaal niveau.

Het Johan Cruyff Institute startte haar activiteiten in 1999 met een Bachelor degree aan de Johan Cruyff University in Amsterdam. Vandaag de dag bestaat het uit een internationaal netwerk met 6 Cruyff Institutes, 2 Cruyff Universities en 5 Cruyff Colleges met vestigingen in Nederland, Spanje, Scandinavië, Mexico, Peru en Zuidoost-Azië, en een online e-learning platform. Er is inmiddels onderwijs verzorgd voor meer dan 6000 studenten op alle vijf de continenten.