Solliciteer

De Johan Cruyff University Groningen gaat van start. Speciaal voor topsporters biedt de Johan Cruyff University, onderdeel van het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen, de mogelijkheid om in vier jaar een hbo-diploma te behalen. In de hbo-opleiding Sportmarketing voor Topsporters, leerroute van de opleiding Commerciële Economie, wordt rekening gehouden met de topsportcarrière van de student. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.

Met de komst van de Johan Cruyff University Groningen levert de Hanzehogeschool Groningen een bijdrage aan de sport in Noord-Nederland. “Noord-Nederland kent een rijk aanbod van topsporters. Op dit moment kunnen topsporters in de regio al hun topsportcarrière met het middelbaar onderwijs en een mbo-opleiding combineren. Ik ben blij dat we deze sporters nu ook op hbo-niveau dit aanbod kunnen doen. We kunnen zo het topsporttalent optimaal faciliteren. Deze student-sporters gaan na hun opleiding een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de sportindustrie in het noorden”, zegt Paul Ganzeboom, dean van het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool. De opleiding gaat in september 2015 van start. Geïnteresseerde topsporters kunnen zich vanaf nu hier aanmelden. Hier is ook meer informatie te vinden over de opleiding. Tijdens de open dag van aanstaande zaterdag 7 maart is er ook een stand op Zernikeplein 7 aanwezig.

De Johan Cruyff University Groningen gaat onderdeel uitmaken van een internationaal academisch sport-netwerk, dat bestaat uit zes Cruyff Institutes wereldwijd en drie Cruyff Universities en vijf Cruyff Colleges in Nederland. Sinds de start in 1999 zijn er ruim 5.000 studenten en alumni in totaal, waarvan ongeveer de helft uit Nederland afkomstig is. “In mijn ervaring bezitten sporters een aantal specifieke kwaliteiten. Ze zijn bijvoorbeeld betrokken en prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen ze succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van de sport beter dienen dan iemand met het hart van een sporter”, aldus Johan Cruijff.