Solliciteer

Remona Fransen was zevenkampster en won brons op de vijfkamp op het EK Atletiek in 2011. Na anderhalf jaar blessureleed heeft zij inmiddels haar topsport carrière afgesloten. Nu volgt zij de Master in Sports Management aan het Johan Cruyff Institute.

Van jongs af aan leefde ik voor atletiek, alles zette ik er voor opzij. Als je doet wat je leuk vindt, kan je de motivatie opbrengen om hard te trainen. Dit resulteerde in het behalen van een bronzen medaille op het EK, het winnen van diverse interlands, Europacup wedstrijden en deelnames aan EK’s & WK’s. Ik kan tevreden terugkijken op mijn carrière. Althans, bijna helemaal. Het niet kwalificeren en meedoen aan de Olympische Spelen in Londen, na een jaar vol blessures, blijft een gemis. Het missen van de Spelen bleek voor mij ook het begin van het einde als topsporter. De ene kwetsuur volgde de andere op, waardoor ik vorig jaar zomer noodgedwongen een punt achter mijn carrière heb moeten zetten.

Inmiddels daag ik mezelf uit om mijn andere kwaliteiten te ontdekken en te benutten. Zo ben ik in aanraking gekomen met het Johan Cruyff Institute om de Master in Sports Management te gaan volgen. Het was precies de studie die ik op dat moment nodig had. Een opleiding van één jaar, waarin ik de ervaring en kennis uit mijn actieve sportcarrière kan toepassen en vertalen naar het (sport)bedrijfsleven.

Naast het Johan Cruyff Institute, kwam ORTEC Sports op mijn pad. Een bedrijf gespecialiseerd in sportstatistieken. Zij verzorgde een studiebeurs voor mijn opleiding én ik mocht direct bij hen aan de slag! Als ex-topsporter vind ik het geweldig om in een bedrijf te werken waar sport ook de hoogste prioriteit heeft. Na anderhalf jaar van tegenslag op de atletiekbaan was dit een fijne nieuwe start.

Het is niet makkelijk geweest om werk, studie en recreatief sporten te combineren, maar ik ben trots dat ik het heb volbracht. Als sporter zie je niet altijd wat er achter de schermen gebeurt. Door de Master in Sports Management snap ik processen en keuzes binnen het (sport)bedrijfsleven veel beter. Doordat ik de rest van de week bij ORTEC Sports werkte (marketing & communicatie) heb ik in een hoog tempo veel geleerd.

De Master in Sports Management is een treffende leerweg wanneer je net uit de topsport komt. Ik ben vaak geconfronteerd met situaties die ik moeilijk vond. Even stilstaan bij dit soort situaties en bedenken waarom ik me zo voel, heeft me veel geholpen. Presenteren voor de klas vind ik nog steeds spannend, maar ik weet nu dat ik het kan en dat de spanning voort komt uit mijn kritische houding richting mijzelf.

Ik geniet van mijn studie en leg hier een basis om nog lang actief te zijn in de sportwereld. Mijn droom is om mezelf te blijven ontwikkelen in wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Zo mag ik komend jaar een rol spelen bij de promotie van het EK Atletiek 2016 in Amsterdam. Hier kan ik perfect mijn opgedane kennis en ervaring bij gebruiken.

Nieuwe prikkels en uitdagingen blijven mij motiveren. Als topsporter verlegde ik dagelijks mijn grenzen. Dat blijf ik graag de rest van mijn leven.