Solliciteer

Internationale topsport coaches en managers die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen, kunnen in september 2015 van start met het Sports Leadership Program van Nyenrode Sports Inc., het topsport instituut van Nyenrode Business Universiteit. Kern van het programma is persoonlijke ontwikkeling, sport management en ondernemerschap. De 1-jarige opleiding is gericht op coaches en managers in een topsportomgeving met internationale ervaring.

Initiatiefnemer van de opleiding en oprichter van Nyenrode Sports Inc. Bartel Berkhout: “Coaches en managers in een internationale topsport omgeving moeten onder hoge druk de meest ambitieuze doelen halen. Het Sports Leadership Program is volledig gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de coach of manager als leider die krachtig en authentiek kan omgaan met complexe, uitdagende en vaak emotionele situaties. De deelnemers van het programma zullen intensief ideeën, kennis en ervaringen uitwisselen om zichzelf en de sport die ze vertegenwoordigen naar een hoger plan te brengen. Daarom zijn we zeer zorgvuldig bij de selectie van deelnemers.”

Curriculum
Het curriculum van de opleiding is samengesteld met academici van Nyenrode, professionals uit de topsport en het internationale zakenleven en sportartsen van het Academisch Medisch Centrum uit Amsterdam. In 1 jaar volgen de deelnemers tien onderwijsmodules, waarvan drie in het buitenland. De thema’s van de modules bestrijken onder meer leiderschap en business development, sport en ethiek, sport productontwikkeling, sport marketing en ondernemerschap en organisatieontwikkeling. Rode draad in het programma is de Personal Leadership Development Journey, waarbij de deelnemers door professionele personal coaches worden begeleid in de ontwikkeling van hun leiderschapskwaliteiten.

Internationaal
Deel van het programma is ontwikkeld in samenwerking met het wereldvermaarde Warsaw Sports Marketing Center van de University of Oregon in de VS en de Deutsche Sporthochschule Köln, de grootste sport universiteit in Europa. De deelnemers aan het programma maken kennis met een nieuwe manier van leren, waarbij ze onder meer cases zullen uitwerken in samenwerking met studenten uit Qatar, Singapore en Oregon.

De opleiding gaat op 7 september 2015 van start. Toelating tot de opleiding vindt plaats na een uitvoerig intakegesprek of op uitnodiging.

Meer informatie: http://nyenrodesports.com/sports-leadership-program