Solliciteer

Op 19 mei start Michael Tollenaar, 45 jaar, als teamleider van het Johan Cruyff Institute Amsterdam. Michael zal ook de programma-manager zijn van de Master in Coaching.

Michael zal zijn coaching activiteiten voor waterpoloteam Widex GZC Donk voortzetten naast zijn nieuwe rol voor het Cruyff Institute. Hij zal het Cruyff Institute Amsterdam vertegenwoordigen in de sport- en opleidingsmarkten en aanspreekpunt zijn voor de stakeholders in Nederland. Ook zal hij de Nederlandstalige (on campus) en Engelstalige (blended) edities van de Master in Coaching managen, evenals de op maat verzorgde edities, zoals de editie die we momenteel verzorgen voor AFC Ajax.

Michael is voormalig waterpolospeler. Op 14-jarige leeftijd startte hij met training met het Nederlandse Team. Gedurende zijn actieve sport carrière heeft hij bij verschillende teams in de Nederlandse eerste en tweede divisie gespeeld, waarbij hij tevens zijn passie voor zwemmen combineerde met een CIOS-opleiding. Tijdens zijn professionele loopbaan was hij executive producer voor John de Mol Producties, waar hij 16 jaar gewerkt heeft en uitgebreide ervaring heeft opgebouwd met complex project management.

In 2002 keerde hij terug naar waterpolo en startte zijn carrière als hoofdtrainer/coach voor meerdere waterpolo teams in de eerste divisie, zoals HZC De Robben en Widex GZC Donk. De laatste 8 jaar was hij ook werkzaam voor de KNZB als assistant-coach van het Nederlandse mannenteam. En Michael was tussen 2009 en 2013 manager van het NTC, het Nationale Topsport Centrum in Zeist, waar hij verantwoordelijk was voor werkuitvoering, marketing en relatiemanagement van dit toptrainingscentrum voor waterpoloërs.