Solliciteer

Een mooi diploma is nog geen garantie voor een goede baan. Of toch wel? Als je klaar bent met je studie ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Of toch niet? Ben jij afgestudeerd tussen 2005 en 2015, wil je vertellen hoe het jou is vergaan toen je aan de slag wilde met al je verworven kennis en vaardigheden, en wil je nieuwe starters op de arbeidsmarkt verder helpen met tips en goede raad? Doe dan mee aan het onderzoek ‘Afgestudeerd en wat nu?’. Het kost je maar een paar minuten en je maakt kans op een inspirerend boek.

Het onderzoek wordt gedaan door Nina Janssens. Zij heeft een boek geschreven over en voor afgestudeerde starters op de arbeidsmarkt: ‘Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?’. Dit boek rolt zeer binnenkort van de persen. Het bundelt bijzondere en inspirerende verhalen van 28 afgestudeerde starters op de arbeidsmarkt, waaronder twee sportprofessionals. De starters vertellen hoe ze de lastige periode tussen afstuderen en werken hebben overbrugd en wat zij zoal hebben gedaan om een plek te veroveren op de arbeidsmarkt. De meest originele strategieën komen daarbij aan bod. Waar de één met een 50 banenproject is begonnen, heeft de ander zijn sollicitatiebrief bovenop een appeltaart gelegd. Kortom: een boek vol inspiratie, originele ideeën en nuttige tips van en voor starters op de arbeidsmarkt.

Onder de respondenten wordt een exemplaar verloot van het boek. Wil je meedoen aan het onderzoek en kans maken op één van de boeken, surf dan naar: https://nl.surveymonkey.com/s/afgestudeerdenwatnu.

Lees meer over het boek en het onderzoek op: www.afgestudeerdenwatnu.nl