Solliciteer

René Visser (42) heeft in samenwerking met een aantal partners op 28 juni 2015 de ICAN Triathlon van Amsterdam georganiseerd. Het idee om een professionele triathlon te organiseren in Nederland is ontstaan vanuit de Master in Sports Management aan het Cruyff Institute in Amsterdam. Zelf had hij al meerdere malen meegedaan aan een IRONMAN Triathlon en nu verwezenlijkt hij zijn droom door zelf een triathlon te organiseren.

ICAN Triathlon
De ICAN triathlon is afkomstig uit Spanje, maar ook in Amsterdam bleek er veel vraag te zijn naar een Internationale Triathlon. Daarom werd er op zondag 28 juni de eerste editie van de ICAN Triathlon in Amsterdam georganiseerd. In totaal hebben meer dan 1100 triathleten meegedaan met meer dan 20 nationaliteiten. Deelnemers hadden de keuze om zich inschrijven voor een halve triathlon of een Olympische afstand.

Gedurende het weekend was er een goede sfeer te bekennen. Het driedaags event startte op vrijdag 26 juni met de opening van de EXPO, een klein mini dorpje met stand houders die zwem, fiets en hardloop producten aanboden. Gevolgd door een pasta party, waarna op zaterdag een “kleine” loop werd gehouden voor kinderen.

Master in Sports Management
In 2012 besloot René de Master in Sports Management aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam te volgen. “Het schrijven van een businessplan in combinatie met sport sprak mij aan”, vertelt René. “Ook de gevarieerde groep met HBO doorstromers, topsporters en mensen uit het bedrijfsleven waren belangrijk om voor het Johan Cruyff Institute te kiezen.”

“De manier waarop de klas naar elkaar toetrok en een hechte band creëerde was erg speciaal, en mede daardoor kwam ik aan het eind van elke dag op het Cruyff Institute thuis met nieuwe energie en nieuwe ideeën. Daardoor is ook dit initiatief ontstaan!”

Na de Master Sports Management is René het plan om een ICAN Triathlon te organiseren gaan uitvoeren. Hij is direct een team bij elkaar gaan zoeken die hem kon helpen op aspecten waar hij geen verstand van had. Ook is hij in gesprek gegaan met professionals die hij tijdens de Master heeft ontmoet, om zo sponsoren en eventuele partnerships aan te boren. “Tijdens het 3-daagse event heb ik geen oog dicht gedaan. Uiteindelijk zijn we ontzettend blij met het resultaat van de ICAN Triathlon. Een mooi eerste event, en op naar de volgende!”.

Meer informatie
ICAN Triathlon: http://icantriathlon.com/
Cruyff Institute: www.cruyffinstitute.org

Rene Visser met Johan Cruyff