Solliciteer

In openstaande vacatures wordt meer en meer gevraagd naar ervaring. Een logisch gevolg van de ruime arbeidsmarkt natuurlijk, maar zelfs van starters wordt in het huidige tijdperk zonder blikken of blozen gevraagd drie of vier jaar werkervaring te hebben.  De gemiddelde starter vraagt zich af: hoe dan? Dit zou voor een ‘snelle’ student(e), die zijn/haar opleiding keurig binnen vier à vijf jaar na de middelbare school afrondt, betekenen dat deze direct aan de slag moet in het werkveld na het afronden van de eindexamens op de middelbare school. En dan wordt niet een baantje als caissière of barman bedoeld.

Ook de sportbranche kent dit probleem. Sportmanagement en –marketingstudenten in overvloed, waar eenieder strijdlustig vecht voor een plekje op de arbeidsmarkt na het afstuderen. Lang niet iedereen komt aan een baan, dus velen haken af en zoeken hun heil in andere sectoren. En dat is zonde. Zonde voor de sportbranche, die juist wel gebaat is bij de insteek van het jonge, frisse, talentvolle brein.

Daar waar attitude, instelling en lef verdrongen worden door ervaring, gaat talent verloren. Organisaties lezen eerst cv’s voordat ze sollicitatie- en motivatiebrieven lezen. Het is enerzijds begrijpelijk en tijdbesparend, maar anderzijds natuurlijk wel wrang voor die starters die er álles voor over hebben – en het in zich hebben – om carrière te maken.

Om hierin tegemoet te komen organiseert Sport-Netwerk.nl op 2 september 2015 in SX, Eindhoven het SportNetwerk event. Het evenement biedt starters en stagiairs een kans zes maanden stage-ervaring op te doen bij een topwerkgever zoals Triple Double, SportVibes, Under Armour, ABN AMRO en Golazo Sports. De geselecteerden kandidaten krijgen op de avond van 2 september de kans zich t bewijzen tegenover de werkgever en werknemers van Sport-Netwerk.nl. Dit event wordt ondersteund door diverse bedrijven zoals NIMA, Drukwerkdeal.nl, Wagner Group en ABN AMRO partner van de toekomst.

“Zie het als de X-factor van de sportindustrie, waarbij talent het hoofdbestanddeel is. Het is een concept waarbij grote werkgevers starters de kans bieden om te leren, ervaring op te doen en hun cv te upgraden. Het biedt daarnaast kansen voor de starters op een baan bij het bedrijf zelf”, vertelt Jos Raaijmakers van Sport-Netwerk.nl, die in het concept een win-winsituatie zien. “De werkgevers beschikken in ruil daarvoor een half jaar of jaar over een zeer gemotiveerde jonge professional en leveren zo ook een maatschappelijke bijdrage. Niet alleen creëren zij een boventallige plek voor een starter en leggen ze nadruk op talent, ook promoten zij gezamenlijk de sportbranche”.

Wil jij je carrière een boost geven bij een topwerkgever? Meld je dan nu aan via www.sportnetwerkevent.nl.