Solliciteer

Lisets studies en stages stonden allemaal in het teken van sport. Toen ze afstudeerde was het dan ook helder: zij moest en zou iets met sport gaan doen. Het maakte eigenlijk niet uit wat voor functie en waar. Een sportbond, gemeente of organisatie, het leek haar allemaal leuk. “Sport is mijn grote passie, het motiveert mensen en brengt ze bij elkaar. Daarom wil ik er graag een bijdrage aan leveren, hoe dan ook.” Hoewel Liset dus voor uiteenlopende functies en projecten openstond was het vinden van een baan geen gemakkelijke opgave. Een gebrek aan ervaring was bij uitstek de meest gehoorde afwijzing. Pas na een half jaar vond ze werk. Op twee plekken tegelijk, dat dan weer wel.

 Haar werkloze periode had ze ingevuld met een bijbaantje als tekstschrijver, vrijwilligerswerk bij de volleybalvereniging en het opzetten van een eigen bedrijf samen met een oud-collega. “We wilden allebei gewoon iets doen wat we leuk vonden, in de sport. Dus besloten we uit te zoeken hoe ver we konden komen als we het zelf gingen doen. We dachten na over wat voor bedrijf we zouden beginnen, een naam, hoe we het gingen aanpakken, wat de eerste stappen zouden zijn”. Het mondde uit in Bureau Sport en Sociale Cohesie. Net bezig met de eerste opdracht, dienden twee geïnteresseerde werkgevers zich aan. Twee kansen die Liset niet kon laten liggen. Ervaring opdoen bleek Lisets sleutel tot succes. “Ook al is het vrijwillig, je bent wel goed bezig en heel belangrijk: je ontwikkelt jezelf”.

Liset (27) studeerde af in 2013 en werkt bij de Haagse Hogeschool en de Atletiekunie

Benieuwd naar Lisets hele verhaal en de verhalen van andere starters? Je vindt ze in het boek “Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?”. Vanaf nu verkrijgbaar. Kijk op: www.afgestudeerdenwatnu.nl