Solliciteer

Het lectoraat Sportbusiness Development van de HvA houdt op te bestaan. Volgens lector Jan Janssens is er sprake van ‘uiteenlopende ideeën en verwachtingen’ over het lectoraat binnen het domein Bewegen, Sport & Voeding (DBSV), waar de onderzoeksafdeling onder valt. Janssens is het niet eens met de opheffing, maar wil verder niet over de kwestie uitweiden. ‘Ik heb me erbij neergelegd en richt me nu op andere zaken.’ Hij zal geen andere functie vervullen binnen de HvA.

Volgens een ingewijde die niet met naam genoemd wil worden, was het probleem dat het onderzoek zich de afgelopen jaren te veel richtte op de professionalisering van sportverenigingen en te weinig op ondernemerschap. Het lectoraat zou in januari al zijn opgeheven. Op de website van de HvA is de pagina van Jan Janssens echter nog steeds te vinden. Zowel de domeinvoorzitter als de opleidingsmanager van Sport, Management en Organisatie (SM&O) zijn wegens de zomervakantie niet bereikbaar voor commentaar.

Het lectoraat Sportbusiness Development werd op 1 april 2009 in het leven geroepen als een onderdeel van de opleiding SM&O. Doel was om de trends en ontwikkelingen in het sportaanbod te onderzoeken en daarbij te kijken naar mogelijkheden voor bestaande organisaties om zich te vernieuwen. Sportsocioloog Jan Janssens gaf de afgelopen zes jaar leiding aan het lectoraat. Hij deed dat parttime, naast de werkzaamheden voor zijn eigen onderzoeks- en adviesbureau Chionis. Hiervoor was Janssens directeur van het Mulier Instituut.


Bron: Foliaweb