Solliciteer

Hoe is het om een Master studie te volgen naast een baan? We vroegen het Matthew Newbon, een Investment Operation Specialist in de financiële sector. Hij heeft afgelopen jaar de Master in Sports Management gevolgd aan het Johan Cruyff Institute en ambieert een baan in sport marketing.

Matthew is geboren op de Filipijnen en in zijn jeugd verhuisd naar Engeland. Tegenwoordig woont hij samen met zijn Nederlandse vriendin in Amsterdam.

Over je werkervaring en toekomstplannen.
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van “return on investment” bij financiële instellingen. Ik zou het fantastisch vinden om deze baan in de sportsector te hebben, zodat ik naar hun marketing budget en uitgaven kan kijken en of ik hun performance daarin kan verbeteren. Ik zou graag willen meedenken hoe ik de commerciële bekendheid van een organisatie kan verhogen en hoe je dan op hoog niveau mee kunt concurreren in de markt.

Ik besloot daarom om een eerste stap te zetten en een eenjarige Master studie te volgen aan het Johan Cruyff Institute, met als doel om een netwerk te opbouwen en de mogelijkheid te hebben om een ‘switch’ te maken in sectoren. Het voordeel was dat het een praktisch ingestoken Master is, waardoor je het geleerde direct in je eigen omgeving kunt toepassen.

Waarom koos je het Johan Cruyff Institute?
Het merk Johan Cruyff is internationaal georiënteerd, en heeft een enorm groot netwerk. Daarnaast ben ik ook een liefhebber van Cruijff als voetballer, en kwam ik tot de ontdekking dat hij het Cruyff Institute heeft opgericht voor mensen met een passie voor sport. Volgens Cruijff moeten mensen met een passie voor sport de sportorganisaties leiden, en daar ben ik het mee eens!

Wanneer je een Master volgt aan het Cruyff Institute kom je naast business mensen, óók met topsporters in de klas die na hun sportcarrière een baan in de sportmanagement of coaching sector ambiëren.  Dit was fantastisch! Topsporters die bijvoorbeeld een medaille hebben gewonnen op de Olympische Spelen, hebben weer andere kennis dan ik heb. Dit vond ik echt een voordeel van het Cruyff Institute, en is iets wat andere academische cursussen niet hebben. Het is niet alleen het lezen van een boek en het hebben van college, je leert van je klasgenoten en zoeken hoe jij als persoon beter kan worden in de sportmanagement sector.

Het is vrij pittig om naast je werk een studie te volgen. Het is een kwestie van goed plannen, en een jaar is te doen.

Voor meer informatie over de Master in Sports Management: http://cruyffinstitute.org/master-sports-management/amsterdam.html