Solliciteer

De Raad van State geeft Decathlon groen licht voor de opening van een sportmegastore in de Arnhemse Rijnhal. De bezwaren van vastgoedeigenaar Wereldhave zijn woensdag ongegrond verklaard, zo meldt RetailNews.nl.

Veel voeten in de aarde
De pogingen van Decathlon om zich in de Gelderse hoofdstad te vestigen hebben heel wat voeten in de aarde gehad. Het proces duurt nu al zo’n tweeënhalf jaar. De Decathlon vestiging in Arnhem had, als het aan het van oorsprong Franse sportretailconcern ligt, allang zijn deuren moeten openen, maar Decathlon zag haar pogingen daartoe telkens uitgesteld worden.Gewijzigd bestemmingsplan

Zo moest de gemeente eerst het gewijzigde bestemmingsplan goedkeuren om de komst van de Franse retailer mogelijk te maken. Dat gebeurde in september vorig jaar, ondanks de kritiek van lokale ondernemers dat Decathlon bezoekers uit de binnenstad zou aantrekken. Vervolgens stapte Wereldhave naar de Raad van State uit angst voor daling van zijn inkomsten, doordat de huurprijzen van de winkels in het naastgelegen winkelcentrum Kronenburg – eigendom van Wereldhave – onder druk komen te staan. Bovendien vreest Wereldhave parkeeroverlast in de buurt van het winkelcentrum.

Geen ‘duurzame ontwrichting’

Het bestemmingsplan leidt volgens het adviesorgaan echter niet tot ‘duurzame ontwrichting van het voorzieningenniveau’. Ook na de opening kunnen inwoners op aanvaardbare afstand van hun woningen hun dagelijkse boodschappen blijven doen. Bovendien wijst de Raad van State erop dat in de buurt van de Rijnhal voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep meer mogelijk.

Geplande opening in juni 2016

Decathlon heeft inmiddels laten weten dat de winkel in juni volgend jaar geopend wordt. Het wordt de zevende vestiging van het sportretailconcern in ons land. Decathlon heeft al winkels in Amsterdam, Apeldoorn, Best, Kerkrade en Leeuwarden. Vóór Arnhem vindt de opening van de zesde vestiging plaats in Breda. Dat zou komende maand moeten gebeuren.

Binnenkort meer over mogelijke jobs bij Decathlon Arnhem

Bron: RetailNews