Solliciteer

Jack van Gelder mag zichzelf officieus het gezicht van Ziggo Sport noemen! Hij neemt de presentatie van een aantal programma’s van de nieuwe zender voor zijn rekening.

Ziggo Sport

Het nieuws dat Ziggo met een speciale sportzender zou komen, lekte afgelopen augustus uit. Tijdens een persconferentie werd vandaag officieel bekendgemaakt dat we binnenkort kunnen genieten van Ziggo Sport. Vanaf 12 november is de sportzender beschikbaar op kanaal 14! Ziggo Sport zal met name topsport evenementen uitzenden. Zo kunnen Ziggo-klanten straks gratis rechtstreeks kijken naar voetbal uit bijvoorbeeld EK en WK kwalificatiewedstrijden of de Spaanse/Portugese competitie, de Formule 1 en NBA basketbal. Hetzelfde geldt ook voor belangrijke golf-, tennis- en atletiek evenementen. Daarnaast geven ze ook ruim baan aan Nederlandse competities door live hockey- en basketbal topwedstrijden uit te zenden. Onze ambitie is om nog méér Nederlandse sporten live op het sportkanaal uit te zenden.

Jack van Gelder

Jack van Gelder wordt de gastheer van het wekelijkse Ziggo Sport programma Peptalk. Hij presenteert Peptalk samen met Frank Evenblij. Daarnaast wordt Van Gelder medepresentator van studio-uitzendingen rond live wedstrijden.

Van Gelder: ‘Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch! Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten, hebben we een potentieel miljoenenpubliek.’   

Ziggo Sport wordt een zender waarop langs verschillende invalshoeken een breed scala van sporten gepresenteerd wordt door ervaren presentatoren. Ook presenteert Ziggo Sport Nederlandse competities. Volgens van Gelder is dat bijzonder:

Het mooie van de nieuwe Ziggo-sportzender is dat er naast internationale topsport ook veel aandacht komt voor Nederlandse sporten die vroeger een stuk minder aandacht kregen. Dat is niet alleen leuk voor de sportliefhebber, maar ook goed voor de Nederlandse sport die hierdoor de aandacht krijgt die het verdient.’