Solliciteer

Peter Sprenger is de nieuwe voorzitter van de Nevobo. De 50-jarige Sprenger werd zaterdagmiddag in Nieuwegein door de bondsraad aangesteld. Sprenger neemt het stokje over van Hans Nieukerke, die vandaag na de maximale termijn van 12 jaar aftrad.

Peter Sprenger werd na een zorgvuldige selectieprocedure voorgedragen aan de bondsraad. Dit orgaan stemde op het bondskantoor unaniem in met zijn benoeming. In zijn maidenspeech roemde Sprenger het werk van zijn voorganger Hans Nieukerke en gaf hij aan vereerd te zijn hem te mogen opvolgen. Sprenger benadrukte zich de komende vier jaar vol energie te gaan inzetten voor de volleybalsport.

 
Peter Sprenger nieuwe voorzitter Nevobo

Foto: Peter Sprenger (links) met Hans Nieukerke (Foto: Ronald Hoogendoorn)

Wie is Peter Sprenger?

Peter Sprenger is in het verleden werkzaam geweest bij Arcadis (voorheen Heidemij), Rabobank Nederland, Nashuatec/Ricoh en Infostrada Sports Group. Momenteel is hij eigenaar van het bedrijf Techonomy, en begeleidt hij bedrijven in de transitie naar de digitale wereld en het aanpassen van de bedrijfsstrategie aan veranderende markten.

Daarnaast is hij als docent Strategie verbonden aan de MBA opleidingen van de IBO Business School, de Academie voor management van RU Groningen en de Zorg MBA van de VvAA. Binnen de TU Eindhoven is hij gastdocent in het entrepreneur programma.

Peter Sprenger, getrouwd en vader van twee dochters, heeft veel affiniteit met sport, en met volleybal in het bijzonder. Sprenger volleybalde zelf tot zijn 32e en was ook actief als coach en bestuurslid. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was hij bondscoach van Jeugd Oranje mannen. Ook vervulde hij verschillende functies bij Dynamo Apeldoorn en het Nijmeegse Vocasa.

Op het professionele vlak bleef Sprenger bovenmatige interesse voor sport houden. Zo was hij in het verleden betrokken bij diverse sportorganisaties op het terrein van media & marketing. Sprenger was een van de drijvende krachten achter het volleybalmagazine VolleybalLIFE.