Solliciteer

Door de zeer accurate informatie en juiste blik op spelers in het computerspel Football Manager zijn in het verleden medewerkers van Sports Interactive via de game terechtgekomen bij grote clubs in het echte leven. FM-ontwikkelaar Miles Jacobson zegt dat er meerdere voorbeelden van zijn oud-collega’s die nu een belangrijke rol vervullen bij een betaald voetbalclub.

In een interview met de Daily Mirror zegt Jacobson dat er meerdere scouts zijn geweest die via hun werk voor Football Manager iets anders moois hebben gevonden. “De meeste scouts gebruiken hun werk voor ons om een andere baan te vinden. We hadden mensen in dienst die na een hele lange periode bij ons nu hoofdscout zijn bij Champions League-clubs”, aldus Jacobson.

“Het is gewoon een fraai voorbeeld op je cv”, vindt de directeur van Sports Interactive. “Veel scouts die voor het spel werken worden in het echte leven ook scout. Het grote verschil tussen onze scouts en de echte scouts zijn wel dat echte scouts het stadion meestal na driekwart van de wedstrijd verlaten. Je weet altijd wanneer iemand een echte scout is, als ze voortijdig vertrekken om tijdig thuis te zijn”, aldus Jacobson.

Jacobson vertelt ook dat Football Manager een erkende naam is geworden in de voetballerij. “We hebben samenwerkingen met enkele clubs en sommige trainers hebben toegegeven dat ze het spel gebruiken om spelers te vinden. De schoonheid van FM is dat je tijdens het spelen niet alleen wat leert over voetbal, maar dat je het ook kunt gebruiken voor een studie. En het wordt gebruikt door de belangenvereniging van trainers voor de volgende generatie.”

“Er zijn ook zaakwaarnemers die hun spelers aanprijzen, in de hoop dat er interesse in ze ontstaat. Als ze in onze database een goede rating krijgen, worden ze misschien gescout door een andere club. Maar het is geen goed idee om iemand te veel aan te prijzen, anders wordt je niet meer serieus genomen”, vindt Jacobson. Op de vraag of hij zelf twee toptalenten kan aanwijzen, reageert hij wel. “Doelman Simone Scuffet en veldspeler Breel Donald Embolo.”

Bron: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=266279