Solliciteer

Een groep Nederlandse investeerders onder leiding van Rogier Wentink neemt samen met het huidige management, Movico over. Movico is gespecialiseerd in de verhuur van promotievoertuigen, o.a. voor de Tour de France, de Dakar Rally en de Volvo Ocean Race.  

Movico, gevestigd in Deurne, is een internationaal opererende specialist op het gebied van mobiele eventmarketing. Met een uitgebreide vloot van unieke promotievoertuigen laat Movico bedrijven op internationale evenementen, roadshows en beurzen op een effectieve manier communiceren met hun doelgroep. Zo is Movico al jarenlang leverancier van mobiele faciliteiten voor bekende sportevenementen als de Tour de France, de Dakar Rally, de Volvo Ocean Race, de marathon van Parijs, wereldbekerwedstrijden alpineskiën en talloze wielerklassiekers. De vloot bestaat uit bijzondere voertuigen die omgebouwd worden tot mobiele VIP-rooms, persunits en beursstands.  

“Sinds de start van Movico, twintig jaar geleden door Wim van de Waarsenburg, hebben wij ons ontwikkeld tot een van de grootste specialisten op het gebied van mobiele eventmarketing in Europa. Onze klanten zijn bedrijven zoals Samsung, Huawei, Valeo, GE Healthcare en sportevenementen als Tour de France en de Dakar Rally. Wij zijn klaar voor verdere internationale groei. Door het vertrouwen van medeinvesteerders Han de Groot, Jan Willem Gerritsen en Floris Dullaart zijn wij in staat dit te realiseren”, aldus de nieuwe CEO van Movico Rogier Wentink.  
Stefan Aspers (Commercieel Directeur): “Wij geloven sterk in de internationale groeipotentie van ons bedrijf. Wij zijn al jaren actief in een groot aantal landen, maar onze ambitie is groter. Met de expertise van voormalig M&A-bankier Rogier Wentink en investeerders zoals Han de Groot, die eerder zijn Nederlandse bedrijf MetrixLab in Europa, Amerika en Azië uitbouwde, gaan we nieuwe markten verkennen.”    
Han de Groot (Raad van Commissarissen): “Nu onze wereld in hoog tempo digitaliseert, zoeken grote merken op internationale events live contact met hun doelgroep; ze willen unieke merkervaringen bieden. Met de bijzondere promotievoertuigen en dienstverlening van Movico kan dit.”  

Oprichter Wim van de Waarsenburg:” Ik ben erg trots op wat we hebben opgebouwd. Het begon allemaal twintig jaar terug met één mobiele faciliteit en vandaag kiezen toonaangevende internationale bedrijven voor Movico als preferred supplier en zijn we aanwezig op alle bekende sportevenementen. We hebben een professioneel team en een moderne vloot van mobiele faciliteiten. Ik laat met een gerust hart het bedrijf in handen van het huidige management en de nieuwe aandeelhouders en blijf als adviseur betrokken bij de onderneming.”

Over Movico 
Movico is een internationaal opererende specialist op het gebied van mobiele eventmarketing. Met een uitgebreide vloot van unieke promotievoertuigen laat Movico merken op internationale evenementen, roadshows en beurzen op een effectieve en efficiënte manier communiceren met hun doelgroep. Movico levert mobiele faciliteiten voor bekende sportevenementen als de Tour de France, de Dakar Rally, de Volvo Ocean Race, de marathon van Parijs, de wereldbekerwedstrijden alpineskiën en talloze wielerklassiekers. De vloot bestaat uit bijzondere voertuigen die omgebouwd worden tot mobiele VIP-rooms, pers-units en beursstands. Movico verhuurt promotievoertuigen inclusief alle creatieve, logistieke, technische én organisatorische ondersteuning.