Solliciteer

Het bestuur van Stichting Topsport Amsterdam heeft Frank Thewessem (48) benoemd tot nieuwe algemeen directeur van de stichting. Hij volgt hiermee Mariska Woertman op. 

Frank heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven waar hij diverse (inter)nationale functies heeft bekleed. De afgelopen tien jaar was Frank in verschillende posities werkzaam bij Randstad, de laatste zes jaar in de functie van operationeel directeur HR Solutions.

Frank kijkt er naar uit om te starten: “Privé, maar ook via Randstad ben ik veel in aanraking gekomen met topsporters. Iedere keer raak ik geïnspireerd door hun passie en mentaliteit. Mede daarom heb ik altijd graag in de sport willen werken. De functie van algemeen directeur Topsport Amsterdam is een unieke kans. In deze functie komt alles samen wat ik graag doe: eindverantwoordelijk zijn voor een team, samenwerking met partners zoeken en resultaten boeken in een inspirerende, sportieve en gevarieerde omgeving. Dezelfde passie en mentaliteit zie ik ook terug bij de mensen van Topsport Amsterdam. Daarom heb ik heel veel zin om samen met hen onze toegevoegde waarde aan de sport verder uit te bouwen.”

Taede Sminia, voorzitter van de stichting, is verheugd met de aanstelling van Frank: “Het bestuur is overtuigd dat Frank een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere realisering van de doelstellingen van Topsport Amsterdam, zoals het uitbouwen van het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam tot een internationaal High Performance Center, het acquireren en faciliteren van grote internationale topsportevenementen en het aangaan van duurzame samenwerkingen met het bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen, politiek, media en cultuur.”

Frank start 15 augustus met zijn werkzaamheden bij Topsport Amsterdam. Tijdens de EK Atletiek in Amsterdam (6 – 10 juli) zal hij aanwezig zijn voor een eerste kennismaking met onze partners en andere betrokkenen.