Solliciteer

Pep Guardiola is één van de meest gerenommeerde coaches in de wereld en een referentie in de sportwereld. Hij ondersteunt het initiatief van het Johan Cruyff Institute, dat samen met de Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en in partnership met GlobalSportsJobs een gratis Engelstalige, online cursus (MOOC) lanceert over sportsponsoring, waarin je leert over één van de pijlers van de Cruyff Foundation.

“Ik heb altijd gevonden dat sport het krachtigste instrument is voor onderwijs“, zegt de coach van Manchester City. Guardiola is het beeld van deze MOOC, die start op 4 juli met sessies gedurende vijf weken. De cursus wordt gegeven door Richard Denton, een Britse docent aan het Johan Cruyff Institute en sportmarketing-adviseur met meer dan 20 jaar ervaring in de sector.

Tijdens de cursus zal Pep Guardiola de studenten begeleiden door aanwijzingen te geven en te helpen bij de uitdaging om het doel van de cursus te halen: in de wereld van sport-sponsoring duiken om basiskennis te verwerven via een bestaand project – de sponsor-activering van één van de Cruyff Courts van de Cruyff Foundation. Het beste activeringsplan zal worden beloond met een studiebeurs voor het studieprogramma Postgraduate Diploma in Sport Sponsorship van het Johan Cruyff Institute. De winnaar wordt in januari 2017 bekend gemaakt.

“Bij de Cruyff Foundation vinden we het geweldig dat studenten over de hele wereld via een cursus over sport sponsoring de Cruyff Courts leren kennen, één van onze projecten die ervoor zorgt dat kinderen meer bewegen,” zegt Niels Meijer, manager van de Cruyff Foundation.

Volgens Will Lloyd, CEO van het toonaangevende digitale wervingsplatform GlobalSportJobs  “ontwikkelen de opleidingen voor de sport-industrie zich razendsnel doordat de digitale omgeving deze transformatie mogelijk maakt. Onderwijs is een integraal onderdeel van het merk GlobalSportJobs en we zijn verheugd om met het Johan Cruyff Institute samen te werken via deze innovatieve, wereldwijde MOOC. Professionals inspireren en ze opleiden is van essentieel belang voor het toekomstig succes van de sport-industrie en dit programma gaat uit van die visie.”

Pep Guardiola moedigt alle sportliefhebbers – en sport professionals in het bijzonder – aan zich voor te bereiden op hun toekomst: “Als er iets is waar Johan Cruijff heel duidelijk in was dan is het dat er in elke voetballer, tennisser, of basketballer een persoon schuilt met angsten en gevoelens zoals jij en ik. Hij wist beter dan wie ook dat van de ene op de andere dag je carrière over kan zijn en dat je met niets achter kunt blijfven. Je moet je leven sturen. Johan heeft ons dit meegegeven en ik geef dat door aan mijn spelers. Het bedrijfsleven is anders en je moet daarop voorbereid zijn; denken dat je zal slagen in het bedrijfsleven, puur omdat je een goede sporter was, is een ernstige fout. Er is een proces waar je doorheen moet, waarbij je nog veel leren kunt”.

MOOC Sportsponsoring

• Gratis online cursus over sport-sponsoring

• Startdatum: Vanaf 4 juli 2016 (elke vijf weken start een nieuwe editie van de cursus)

• Duur: 5 weken

• Doel: Activatie sponsorplan Cruyff Court van de Cruyff Foundation

• Prijs: Studiebeurs voor het studieprogramma Postgraduate Diploma in Sport Sponsorship. Winnaar wordt bekend gemaakt in januari 2017.

• Inschrijven: http://johancruyffinstitute.com/mooc/sport-sponsorship.html

• Meer informatie: communication@cruyffinstitute.org