Solliciteer

Avans Hogeschool en ook de deeltijdopeleidingen cq sportmarketing heeft op 8 februari weer een open dag (10.00 – 15.00). Kom jij ook langs?

Sportmarketing op Avans is een specialisatie van de deeltijdopleiding Commerciële Economie, als onderdeel van de Academie voor Deeltijd (ADT) in Breda. Nergens anders in Nederland kun je Sportmarketing in deeltijd studeren. De studie is nog klein, met een jaarlijkse instroom van zo’n vijfentwintig studenten, maar langzaam stijgt dat aantal. Bovendien heeft de opleiding relatief weinig uitval. Het doel is: groeien.

Theorie direct toepassen in de praktijk, in de eigen praktijk. Dat is een belangrijke pijler van de deeltijdopleiding Sportmarketing, een specialisatie binnen Commerciële Economie. Studenten aan deze deeltijd hbo-opleiding van Avans Hogeschool werken in heel verschillende settings; bij een fitnessclub, sportzaak, gemeente, sportbond of bijvoorbeeld een financiële instelling, springstal of lokale sportvereniging. 

Toelating

Sportmarketing gaat over sport, maar is ook voor sporters en mensen uit de sportwereld. Docent Arjaan Stapert: ‘De student moet serieus iets met sport doen om toegelaten te worden. Denk aan (top)sporters, sportinstructeurs, marketeers voor sportmerken, maar ook de gymleraar op basisschool of buurtsportcoach. Eén keer per week een uurtje recreatief fitnessen, dat is niet genoeg.’

De docenten van de opleiding zijn zelf ook allemaal uit de praktijk van de sportwereld afkomstig. Het zijn sportmanagers, sportmarketeers of voormalige topsporters. Ze werken parttime bij de ADT en daarnaast bijvoorbeeld ook nog bij Adidas of NOC*NSF maar ook buitend e sportbranche. Zo staan de docenten dicht bij de belevingswereld van de studenten en hebben zij actuele ervaring in het werkveld van de sportmarketeer.

“Er is één dag per week (woensdag) college van 14.40 tot 21.45 uur en je plant je voorbereiding op momenten die jou en je werkgever uitkomen. Op deze manier is de studie te combineren met een baan. Er zijn tevens flexibele toetsmomenten specifiek voor sporters. De studentendecaan/-psycholoog biedt begeleiding bijvoorbeeld op het terrein van presteren onder druk, hoge belasting en leerstrategieën. Zo genereer je een optimale afstemming tussen je studie en je sportcarrière. Met dit maatwerk kun je jouw opleiding succesvol volgen, zegt Esther Fijneman, programma manager CE Sportmarketing.

De sportbranche is breder dan veel mensen denken. “Sport wordt voor de overheid steeds een belangrijker issue. Met sportmarketing moet je niet alleen denken aan werken voor een sportmerk of een voetbalorganisatie. Er zijn vele andere mogelijkheden als sportmedia, sportstimulering bij de overheid of evenementen. Binnen al deze branches is werk beschikbaar voor mensen die sportmarketing hebben gedaan. Daarbij is de opleiding ook nog eens zo opgezet dat je altijd bij een commercieel bedrijf aan de slag kunt dat niets heeft met sport”, geeft student Jesper van den Berg aan. “Ik heb een mbo-diploma maar wil meer. Ik ben graag in de sport actief en heb niet de tijd om een voltijdstudie te volgen, omdat ik 36 uur p/w werk. Dat maakt de deeltijdopleiding Sportmarketing interessant.”

Voor meer informatie over Avans Hogeschool – Academie voor Deeltijd en de opleiding CE Sportmarketing kunt u contact opnemen met:

Drs Esther I.M. Fijneman
programma manager CE Sportmarketing
eim.fijneman-wegman@avans.nl
076-5250701

Volg ons op Facebook  http://www.facebook.com/sportmarketing.deeltijd