Solliciteer

Voor de zesde maal in haar bestaan is binnen het instituut HAN Sport en Bewegen een scriptieprijs uitgereikt. Omdat er tegenwoordig zowel scripties als artikelen als afstudeer-product worden gemaakt, hebben we het omgedoopt tot thesisprijs. De sponsors van de prijs zijn HAN Sport en Bewegen, Adaptics (een bekende adviesorganisatie op het gebied van gezondheidsmanagement) en Hooghuis Sportservice (een bedrijf dat is gespecialiseerd in Kledingservice voor scholen, bedrijven, instituten en sportverenigingen). Aan de titel van ‘Beste thesis van 2016’ is een mooie prijs verbonden, namelijk 500 euro.

De jury vond één thesis de allerbeste en schreef er het volgende over: Dit is een mooi voorbeeld van praktijkgericht en vernieuwend onderzoek, dat goed is uitgevoerd. De thesis gaat over een zeer relevant thema voor het vakgebied van sport & bewegen; nl. de vitaliteit van werknemers. Het onderzoek is breed opgezet en heeft heel interessante uitkomsten. Goede reflectie en aanbevelingen en geeft het echt een doordachte vertaling naar acties voor de opdrachtgever). Jammer dat het interventieprogramma bij zo’n kleine groep onderzocht is, maar dat biedt ook mogelijkheden voor een nieuw cohort studenten.

Tot slot merkt de jury op: de culturele vergelijking in het advies aan een NL bedrijf om te acteren als dienstverlener op de Duitse markt, maakt de scriptie extra bijzonder. De manier waarop dat is uitgewerkt geeft blijk van visie op het werkveld en van het vermogen om vanuit een hoger abstractie-niveau naar dat werkveld te kunnen kijken. Daardoor wordt de Thesisprijs dit jaar toegekend aan Saskia Müller met de scriptie ‘De behoeften van Duitse HR Managers ten aanzien van bedrijfsgezondheidsmanagement’.

Studenten van HAN Sport en Bewegen (opleidingen ALO en Sportkunde) verrichten in hun vierde studiejaar praktijkgericht onderzoek om het werkveld te voorzien van nuttige kennis over allerlei onderwerpen. In 2016 zijn ongeveer vierhonderd studenten bezig geweest met zo’n onderzoek. Bekijk hieronder de special met daarin samenvattingen van de beste onderzoeken van 2016. Er waren vier theses genomineerd voor de prestigieuze titel ‘thesis van het jaar’. De bijbehorende prijs is tijdens de alumnibijeenkomst uitgereikt in het Gymnasion.

In de special vind je een korte samenvatting van deze theses, bedoeld voor een groot lezerspubliek. De samenvattingen geven een mooi overzicht van de diverse onderwerpen door studenten van HAN Sport en Bewegen worden onderzocht. Omdat het samenvattingen zijn, volgen de teksten in deze special de structuur van de theses. Natuurlijk wordt in de theses zelf veel dieper ingegaan op het totstandkomingsproces van het onderzoek en de uitdieping van het theoretisch kader. Voor de afgestudeerden van de HAN Sport en Bewegen zullen de samenvattingen mogelijk veel herkenning oproepen en voor de huidige studenten vormen ze een goed voorbeeld van hetgeen hen nog te wachten staat.

Samenvattingen thesisprijs HAN Sport en Bewegen