Solliciteer

Heb je passie voor organiseren? Wil jij je eigen eventorganisaties runnen? Of droom je over verantwoordelijk over grote festivals en events? Dan is de opleiding Post-HBO Event Management iets voor jou. Deze integrale eventopleiding behandeld de vraagstukken uit de industrie en analyseert aan de hand van concrete casussen.

De Post-HBO opleiding Eventmanagement is een jaarprogramma waarin de specifieke eventmanagement kennis verbonden is met bedrijfskundige kennis. Je ontwikkelt een brede visie op business modellen die je kan vertalen naar strategische keuze en tactische keuzes.

Doel en opzet

In het programma behandelen we hoe het business model van evenementen verandert, welke invloeden er zijn, en hoe je vorm kunt geven aan de strategische keuzes en de groei van evenementen organisaties.

Tijdens 3 modules worden er verschillende samenhangende thema’s behandeld. Deze zijn gericht op managementvaardigheden in de praktijk en diepgaande kennis van expert onderwerpen. De colleges worden verzorgd door vakdocenten in combinatie met bewezen deskundigen uit het veld. Je leert vanuit analyse en concrete oplossingen in besproken casussen. In deze opleiding is eventmanagement gecombineerd met bedrijfskundige kennis waardoor je een integrale kijk ontwikkeld op de event industrie.

Organisatie

Elke module bestaat uit 3 collegedagen. Het programma omvat dus daarmee 9 collegedagen, iedere dag kent 6 uur college waarin 3 en soms 4 strategische issues gedoceerd worden. De college uren zijn vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur op Slot Zeist, het eigen Academy gebouw van de opleiding. Daarnaast bedraagt het aantal voorbereidings- en zelfstudie uren 6 uur per collegedag.
Bovendien wordt er groepsgewijs gewerkt aan een bedrijfskundige business case met een totale tijdsbelasting van 90 uur per deelnemer. Het totale aantal studie-uren van deze Post-HBO opleiding bedraagt daarmee 200 uur.

Voor wie

Je bent in werkzaam in een managementfunctie in de eventindustrie, of je hebt de ambitie om hierin te werken. Je hebt een HBO-opleiding afgerond of hebt tenminste 5 jaar werkervaring op HBO-niveau.

Programma

Bijeenkomsten zijn een keer in de vier weken op donderdagen van 14.00u – 21.00u en lopen van februari t/m oktober 2018. Tijdens de bijeenkomsten worden onderstaande modules behandeld.

Module 1: Marktontwikkeling & Planning

  1. Kenmerken van de evenementen industrie
  2. Het business model centraal
  3. Marketing & groeistrategieën

Module 2: Strategie & Executie blok

  1. Netwerk relaties in eventmanagement
  2. project- en leveranciersmanagement
  3. Sturing op interne processen

Module 3: Beleving & Performance blok

  1. Creativiteit & content strategieën
  2. Het managen van fan relaties
  3. Eventmanagement in sport

Informatie bijeenkomst 6 november

Heb je interesse, maar wellicht toch nog wat vragen? Op maandag 6 november organiseren wij een informatie bijeenkomst voor de opleiding post-HBO Eventmanagement. De avond vindt plaats in Slot Zeist en duurt van 19.00u – 21.00u. Wil je hierbij aanwezig zijn meld je dan aan via info@businessofsports.nl. Natuurlijk mag je je ook direct inschrijven voor de opleiding.

Voor meer informatie over Business of Sports Academy check www.businessofsports.academy.